Ondanks dat ik mijn examen Frans tot een goed einde heb gebracht, is het niet mijn lievelingstaal. Toch vind ik de benaming tarte fleur avec poulet leuker dan bloem taart met kip. Voor de maand juli mocht ik iets maken van de blog van Arieta: Cookingdom. Omdat ik graag weer iets hartigs op mijn blog wilde hebben ging ik op zoek naar hartige recepten. Toen heb ik deze tarte soleil gevonden en dat leek mij leuk om te maken.

Wel heb ik hem wat aangepast, ik heb er namelijk een bloemvorm van gemaakt en ik heb de vulling niet alleen met roomkaas gemaakt, maar ook met barbecuesaus van Santa Maria, die in de Foodybox Zomer zat, paprika en kip. Erg lekker vooral als je hem daarna nog even in de barbecuesaus dipt!

Er is op de blog van Arieta meer te vinden dan enkel hartige recepten. Ook zoete bakrecepten, drankjes en desserts, soep en salade; er is voor ieder wat wils.

tarte fleur avec poulet

Ingrediënten Tarte Fleur avec Poulet

  • 2 rollen vers bladerdeeg (bijvoorbeeld van Tante Fanny)
  • 250 gram kipfilet / kipgehakt
  • 1 paprika (rood)
  • 4 eetlepels barbecuesaus
  • 125 gram roomkaas met kruiden
  • 1 klein ei
  • ongeveer 50 gram paneermeel
  • sesamzaadjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden. Neem het bakplaat eruit.

Neem de twee vellen bladerdeeg en snijd er een zo groot mogelijke cirkel uit. Zorg dat de cirkels even groot zijn. Leg 1 cirkel met bijbehorend bakpapier op de bakplaat.

Doe de kipfilet in stukjes in de hakmolen/keukenmachine. Zorg ervoor dat het helemaal fijn wordt. Eventueel kun je ook kipgehakt gebruiken als je geen hakmolen/keukenmachine hebt. Doe de fijn gemaakte kip in een kom.

Snijd de paprika in hele fijne stukjes, of hak fijn in de keukenmachine. Voeg de paprika bij de kip in de kom. Voeg hierbij de barbecuesaus, de roomkaas en het ei en meng dit goed door elkaar. Gebruik daarna de paneermeel om er een stevige bal van te maken. Ik heb denk ik ongeveer 50/75 gram paneermeel gebruikt. Meng het goed door elkaar en maak er een bal van.

Verdeel in een ring het gehaktmengsel op het bladerdeeg. Zorg ervoor dat je aan de buitenkant een paar centimeter overhoud en dat je in het middel nog een grote lege cirkel hebt. Maak ook een ‘gehaktbal’ en leg deze in het midden. Zorg ervoor dat er nog ruimte is tussen de ‘gehaktbal’ en de ring aan de buitenkant.

Neem daarna de tweede ronde plak bladerdeeg en leg deze over het gehakt heen. Trek wat aan de zijkant, zodat die er helemaal over de gehaktring heen komt. Duw de beide plakken bladerdeeg aan elkaar met een vork. Zet in het midden, over de ‘gehaktbal’ en schaaltje en duw het bladerdeeg naar de onderkant. Haal het schaaltje weg. Prik op de randen wat gaatjes met een vork.

Klop een ei los en smeer dit over de bladerdeegbloem heen. Strooi er daarna wat sesamzaadjes overheen. Zet daarna in de oven voor ongeveer 30 minuten.

tarte fleur avec poulet

Snap je mijn uitleg over hoe je deze bloem maakt niet helemaal? Kijk dat dit filmpje eens. Daar heb ik ook mijn inspiratie voor de vorm van deze taart vandaan.

Laat je weten wat je ervan vind en wat jouw favoriete hartige recept is?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Tarte Fleur avec Poulet”
  1. Wat een lekker recept, zal ik snel eens gaan maken en je dan laten weten hoe het gesmaakt heeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *