Gevuld stokbrood

Het is meestal zoet wat er voorbij komt. Maar ik vind het wel leuk om hartig te bakken. Vandaag dus een hartig recept: gevuld stokbrood.

Dit stokbrood is heel gemakkelijk om te maken en bruikbaar voor diverse doeleinden. Je kunt het gebruiken als snack bij de borrel. Als lunch of met een salade erbij als avondeten. Ideaal toch?

gevuld stokbrood

Ingrediënten gevuld stokbrood

  • 2  stokbroden (wat je zelf nog af moet bakken in de oven)
  • melk/water om het brood in te smeren
  • 250 gram gehakt (mix, bijvoorbeeld: ui, prei, paprika, wortel)
  • 250 gram groenten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 100 gram geraspte kaas
  • naar smaak: peper/zout/kruiden

Bereiding

Snijd de bovenkant van de stokbroden uit en hol het brood uit. Dit gebruik je niet, maar kan je gebruiken voor croutons. Je kunt er ook mee naar de kinderboerderij gaan of geef het aan de kippen.

Zet een pan op het fornuis en doe hier wat olie in. Laat de olie warm worden. Doe het gehakt in de pan en bak het bruin. Doe de groenten bij het gehakt. Voeg daarna het blikje tomatenpuree toe.

Verwarm nu de oven voor op 175 graden.

Haal de pan van het vuur als de groenten zachter zijn geworden en het gehakt bruin is.

Neem het rooster uit de oven. Leg hier op de holle stokbroden. Schep het gehaktmengsel in het stokbrood, druk goed aan. Verdeel de geraspte kaas eroverheen.

Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten totdat de kaas gesmolten en het stokbrood bruin geworden is.

Snijd daarna in stukken en serveer het tijdens de borrel of op een verjaardagsfeest.

Het eindresultaat vond ik om te smullen! Ook heerlijk als lunch overigens of bij de soep. 


***** Hier vind je alle Paasrecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

No Comments

    Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!