Het is weer de laastste blogpost van de maand. Dat betekend: foodblogswap! Dit keer maak ik spek-kaas pannenkoekmuffins, geinspireerd op het Polentamuffins met salami en oude kaas – recept van Deborah. Haar blog is: Samen Bourgondisch  met als ondertitel: hapjes, drankjes en gezelligheid. Dat is ook zeker wat deze blognaam bij mij oproept.

dsc09540

Recepten die mij het water in de mond doen lopen zijn recepten met namen als: ‘broodje kip-saté met alles erop en eraan’ en ‘frietje bulled beef’. Voor je avondmaaltijd zit je bij Samen Bourgondisch dus zeker gebakken.

Als zoetekauw is het wel wat lastiger om een recept uit te kiezen. Ik had natuurlijk kunnen gaan voor de brownies met salted caramel, maar ik wilde wat anders dan chocolade. Vandaar dat ik ging voor deze muffins. De salami heb ik veranderd in spek en in plaats van polentamuffins maakte ik pannenkoekenmuffins.

Ingrediënten pannenkoekmuffins met spek en kaas

 • 125 gram bloem
 • snuf zout
 • 250 ml melk
 • 1 ei
 • 100 gram spek
 • 50 gram geraspte kaas
 • snuf peper
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden

Hiermee maak je 8 muffins.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een siliconen muffinvorm in met boter.

Maak daarna het pannenkoekenbeslag. Doe de bloem samen met het snufje zout in een kom. Doe hier het ei en de melk bij. Mix daarna goed door elkaar. Als het mengsel te dik is voeg dan nog wat melk toe. Is het mengsel te dun dan kan er wat bloem worden toegevoegd.

Verdeel reepjes spek aan de zijkant van de muffinvorm. Snijd het overige spek in kleine stukjes. Voeg dit samen met de kaas, peper en Italiaanse kruiden toe aan het pannenkoekenmengsel en meng goed door elkaar.

Zet daarna in de oven voor ongeveer 25 minuten. Serveer met stroop en geniet van deze heerlijke spek-kaas pannenkoekmuffins.

Tip: je kunt ook zoete pannenkoekmuffins maken, bijvoorbeeld:

 • stukjes appel, rozijnen en kaneel
 • aardbeien en stukjes chocolade
 • nuttela of dulche de leche door het beslag of als topping

dsc09538

Wat kies jij zoete of hartige pannenkoekmuffins? En voor welke smaken ga jij?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Spek-kaas pannenkoekmuffins”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *