Soms wil je gewoon even lekker makkelijk eten, soepje met stokbrood bijvoorbeeld. Of je hebt een feestje en wil een keer iets anders dan de o, zo bekende en ietwat saaie, maar verder wel lekkere stokbroodjes met eiersalade. Nou, dan is dit een leuk idee om een keertje te proberen: salami pizza vlechtbrood.

Een pizza Salami, maar dan in een mooi vlechtbrood. Dat idee vond ik bij Tante Fanny, staat trouwens nog meer leuke tips op wat je met pizza- en bladerdeeg kan doen. Dus als je dit een tof idee vind, kan je daar zeker even een kijkje nemen.

PS. Warm is het salami vlechtbrood het lekkerst. Is die nou afgekoeld zet dan voor ongeveer 5 – 10 minuten in de oven op ongeveer 150 graden.

salami pizza vlechtbrood

Ingrediënten salami pizza vlechtbrood

  • 1 rol (spelt) pizzadeeg (Tante Fanny)*
  • 3/4 – 1 blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 3/4 – 1 rode ui
  • 1/4 – 1/2 rode paprika
  • ongeveer 6 plakjes salami
  • 150 gram kaas (geraspt)
  • 2 eetlepels melk
  • peper naar smaak

* Heb ik ontvangen van Kroon op het Werk

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden, neem een bakplaat uit de oven.

Rol het pizzadeeg uit op de bakplaat en snijd aan beide lange zijdes tot 1/3 in. (zie foto). Daarnaast verwijder je de reepjes die helemaal aan de buitenkant zitten (zie foto).

Snijd de ui en de paprika klein. Verdeel de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden over het pizzadeeg. Verdeel daarna de ui en paprika eroverheen. Neem de plakken salami en vouw deze dubbel leg deze over de ui / paprika vulling heen. Verdeel daarna 100 gram geraspte kaas over de plakken salami.

Daarna vouw je de buitenste plakjes naar binnen. En je vouwt de reepjes over de vulling heen. Dit je doe je om en om. Dus eerst van de linker- en daarna van de rechterkant. Op deze manier krijg je een mooi vlechtbrood. Verdeel daarna nog wat kaas en peper eroverheen.

Zet het salami pizza vlechtbrood voor ongeveer 20 minuten in de oven. Daarna kan je het eten.

salami-pizza-vlechtbrood

Voor mij een gouden combinatie: salami en pizza. Wat is jou favoriete smaak pizza vlechtbrood?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *