Deze ananas-kokos Bundt cake is echt heel zacht en fluweel van smaak en structuur. Bovendien heb ik twee lekker zomerse smaken gecombineerd: kokos en ananas. Zelf vindt ik dat echt heerlijk en ik vind dat de kokos de cake echt een extra smaaksensatie geeft.

Combinatie van twee zomerse smaken: ananas en kokos

De vorm waarin ik deze cake gebakken heb is een Bundt vorm met 2,4 liter inhoud. Het is een Nordic Ware vorm van kookwinkel Oldenhof. Super gaaf natuurlijk, maar ik was wel enorm benieuwd of de cake goed uit de vorm komt. Ik ben daar bij tulbanden altijd een beetje angstig voor, aangezien je hierbij niet met bakpapier kan werken. Maar ik hoefde echt niet bang te zijn. Ik heb de vorm met bakspay ingevet en de cake kwam heel goed uit de vorm. De vorm is dus echt een aanrader, je moet ook eens de andere varianten checken van Nordic Ware. Zitten enorm gave vormen tussen.

Ananas-kokos bundt cake

Nu terug naar de fluweelzachte ananas-kokos cake. Jullie zijn vast benieuwd naar het recept. Misschien valt je straks bij het lezen op dat ik zure room gebruik, dat maakt de cake zo zacht. Die zure room wordt vaker gebruikt in Amerikaanse recepten en klinkt voor ons wat vreemd, maar je krijgt een kostelijk resultaat!

Ingrediënten ananas-kokos Bundt cake

 • 230 gram boter zacht op kamertemperatuur
 • 390 gram bloem
 • 1 theelepel zout
 • 7 eieren
 • 1 theelepel baking soda
 • 1 blik ananas + 1 eetlepel bloem
 • 420 gram suiker
 • 250 gram zure room

Topping

 • ananassiroop (opgevangen uit het blik)
 • kokos

Ananas-kokos bundt cake 1

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet je vorm met boter of bakingspray.

Snijd de ananasringen in kleine blokjes en leg deze op een schone doek. Zo kunnen ze goed uitlekken.

Mix de bloem, de baking soda en het zout door elkaar. Mix de zachte boter en de suiker met een mixer tot een luchtig beslag. Nu mag er steeds een ei bij dit mengsel. Als het goed is opgenomen in het beslag mag het volgende ei erbij.
Mix nu de droge ingrediënten door het geheel in 2 delen. Mix niet langer dan nodig. Daarna mag de zure room toegevoegd worden.

Doe de ananasstukjes in een kom en voeg hier een eetlepel bloem bij en meng door elkaar. De bloem zorgt ervoor dat de stukjes niet allemaal naar de bodem zakken. Spatel daarna de stukjes door het beslag. Even roeren is voldoende.

Vul de bakvorm met het beslag. Tik de vorm een paar keer stevig op het aanrechtblad, zodat de gevangen lucht kan ontsnappen.

Zet de cake in de oven en bak in 1 uur gaar. Controleer met een satéstokje of de cake daadwerkelijk gaar is. Haal de cake uit de oven en laat het zeker 15 minuten afkoelen. Keer daarna de vorm om op een snijplank of iets dergelijks en haal de vorm eraf.

Nu ziet de cake er waanzinnig lekker uit, maar met de siroop en kokos wordt die nog lekkerder.

Giet de siroop over de cake en strooi er daarna de kokos over.

Ananas-kokos bundt cake 2

Ik las dit recept op de blog van Carola Bakt Zoethoudertjes en zij had het recept overgenomen van Martha Steward. Carola maakte een perzikenvariant, ook heerlijk om eens te proberen. 


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Ananas-kokos Bundt cake”
  1. Hoi Wendy,
   Deze vorm heeft een inhoud van 2,4 liter. Als jou vorm dezelfde inhoud hebt kun je dezelfde verhoudingen aanhouden. De baktijd zal dan ook ongeveer wel kloppen. Is jouw bakvorm kleiner, pas dan de verhoudingen aan zodat ze goed zijn voor jouw vorm. De cake moet dan meestal ook wat korter in de oven. Hou hem het laatste kwartier in de gaten, als die gaar is, dat je de cake er dan uit haalt.
   Ik hoop dat je wat aan dit antwoord hebt, kom je er niet uit, vraag het gerust!
   Groetjes, Lianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *