Chocolade dip (+ win)

Win chips met je dip of maak de chocolade dip. Of ik wilde komen naar een gezellig event met chips? Ja dûh! Ik ben kei-verzot op chips, dus ik voelde mij meteen thuis op de boerderij van Henk en Rene. Henk (en Rene, maar we hebben Henk gesproken) heeft namelijk bunders land waarop hij aardappelen teelt. Van die aardappels wordt chips gemaakt. 

chips aardappel event

chips event

Naast dat het leerzaam was om het productieproces van de Boerderij Chips te zien, was het ook enorm gezellig. We gingen namelijk met de ‘cabrio’ (=kar achter de trekker) naar het land en we gingen met elkaar de strijd aan voor de lekkerste chips dip.

Zoals het een zoetekauw betaamd ging ik voor een zoete dip: gewoon om het te proberen. Zelf vond ik een hartig dip lekkerder, maar het viel niet eens zo tegen. 😉

Je kunt deze chocolade dip natuurlijk ook perfect gebruiken voor koekjes. Dip er lange vingers, Maria biscuitjes of café noir koekjes in en jij gaat sowieso genieten. Ben je een durfal? Probeer dan eens Boerderij Chips Ribbel of Zeezout met deze chocolade dip met karamel fudge.

Nu denk je vast: waar haal ik die? Nou bij de Jumbo bijvoorbeeld, daar liggen ze bij de groenten, maar je kunt ook een doos chips (Ribbel, Zeezout en Paprika) winnen. Laat hieronder jouw favoriete chips dip achter en wie weet win jij hem! Doe ook meteen mee op Facebook en Instagram voor meer winkans.

chocolade dip

Ingrediënten chocolade dip
Bereiding

Vet simpel eigenlijk: gewoon alles bij elkaar gooien.

Doe de chocoladepasta en de roomkaas bij elkaar. Meng door elkaar. Rasp de karamel fudge in grove schilfers en meng de helft door het chocolademengsel. Doe dit in een leuk kommetje.

Decoreer met de rest van de karamel en wat grof zout. Dan lekker dippen!

Dank aan Boerderij Chips en Debbie voor deze toffe middag! Winactie loopt tot en met dinsdag 30 juli 2019. 


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

7 Comments

 • orriens nicole 26 juli 2019 at 09:38 Reply

  Ik houd erg van chocola, dus ik vind dit er heerlijk uit zien. Wat heb je trouwens een superleuke profielfoto in je sidebar!

 • kiki 26 juli 2019 at 14:33 Reply

  oe, ik denk niet dat ik chocolade lekker vind bij mijn chips, maar een paté royal (gewoon een zakje van de dyvis) vind ik echt goddelijk.

 • mckleuver 26 juli 2019 at 18:26 Reply

  Eigenlijk ben ik heel erg benieuwd! Chocolade is lekker en bij chips erg ongebruikelijk, maar daarom juist verrassend om eens te proberen!

 • ingrid 27 juli 2019 at 08:24 Reply

  chocola met chips lijkt mij niet zo. wij doen paprika chips met een dip van curry, mayo en bieslook

 • Renata Feyen (@seadbeady) 27 juli 2019 at 15:57 Reply

  Nog nooit geprobeerd om chocolade en chips te combineren – lijkt me best raar, maar je bent pas zeker als je het kan proberen he 🙂

 • mamaisthuis 29 juli 2019 at 21:14 Reply

  Niet meteen water in mijn mond maar kan best een verrassend lekkere combi zijn!

 • Anita H. 30 juli 2019 at 19:41 Reply

  Ik ben het helemaal niet gewend om een dip te gebruiken bij chips (niet nodig ook). Antwoord op de vraag is dus: geen idee.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

%d bloggers liken dit: