Voordat ik begin, moet ik eerst wat bekennen: ik ben niet zo dol op pannenkoeken, maar zo heel af en toe: dan lust ik er wel eentje – of twee. Toch wilde ik dit lekkere recept voor kefir pannenkoeken met appel en karamel jullie niet onthouden, want met deze toppings zijn pannenkoeken zeker niet verkeerd! 🙂

kefir pannenkoeken met appel

Healthy People vroeg mij of ik een recept wilde maken met hun kefir. Kefir is te vergelijken met een soort fris-zure drinkyoghurt. Het is dus wat dikker dan melk, maar niet zo dik als yoghurt. Perfect dus om pannenkoeken mee te maken. Voor de herfst combineerde ik ze met dulche de leche en gebakken appeltjes met kaneel.

Kefir wordt gemaakt van verse, halfvolle koeienmelk die gefermenteerd wordt door toevoeging van speciale kefirculturen (=schimmel- en melkzuurculturen). Klinkt misschien niet aantrekkelijk, maar het smaakt lekker. De traditionele kefirculturen bestaat uit een mix van goede bacteriën en gisten. Het bijzondere aan onze kefir is dat het pakje nog de kefirculturen bevat waarover veel onderzoek gedaan is in relatie tot de darmgezondheid. (bron: Healty People)

kefir pannenkoeken met appel

Enne, vergeet je pannenkoek niet te flippen he?! Kan jij een dubbele salto? 😉 Hoe beleg jij jouw pannenkoek het liefst?

Ingrediënten kefir pannenkoeken met appel

(10 stuks)

  • 150 gram bloem
  • 5 eieren
  • 500 ml Healty People Kefir Naturel
  • kaneel
  • 1 blik dulche de leche
  • 4 appels

Bereiding

Doe de bloem, eieren, kaneel en kefir in een kom en meng tot een glad pannenkoekenbeslag.

Verwarm een koekenpan met wat olijfolie. Verdeel (bijvoorbeeld met een soeplepel) beslag in de pan en bak de pannenkoek om en om mooi bruin. Herhaal dit tot het beslag op is.

Bak de appels in een pan, totdat ze wat zachter zijn geworden.

Smeer je pannenkoek in met wat dulche de leche, verdeel er wat stukjes appel overheen. Oprollen en geniet van je pannenkoeken!

kefir pannenkoeken met appel

Dit bericht is een betaalde samenwerking met Healthy People.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Kefir pannenkoeken met appel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *