Pindarotsjes (puur, melk, wit)

Het is altijd goed om mensen te vriend te houden, daarom verraste ik mijn collega’s met heerlijke pindarotsjes. Ik maakte ze in alle soorten chocolade, maar mijn favoriet is zeker te weten puur!

Pindarotsjes maken is echt een fluitje van een cent. Chocolade smelten, pinda’s erdoor mikken, hoopjes maken en af laten koelen. Geloof mij, af laten koelen is het moeilijkst, want het zijn hele lekkere chocolaatjes. Houd je niet van pinda’s of kan je er niet tegen geen nood (noot, haha), want elke noot is geschikt om chocoladerotsjes van te maken. Bijvoorbeeld hazelnootrotsjes of met pistachenoten met pure chocolade lijkt mij ook geen straf om te eten. Ik ben benieuwd naar jullie ideeën.

pindarotsjes

Ingrediënten pindarotsjes

 • 200 gram chocolade (puur, melk en/of wit)
 • 175 gram pinda’s

Bereiding

Zoals ik al zei, het maken is helemaal niet lastig, het is het recept ‘t bijna niet waard, maar dat toch… Bovendien de verhouding is op gevoel. Denk jij dat er meer pinda’s bij kunnen of wat minder pinda’s in kunnen pas dat dan aan of smelt wat meer chocolade.

Leg een stukje bakpapier op een groot bord of op een bakplaat.

Smelt de chocolade (magnetron: elke 20 seconden roeren, ongeveer 4 – 5 keer herhalen of au-bain-marie: pannetje met heet water en chocolade laten smelten in hittebestendige kom die op het pannetje staat).

Voeg hierbij de pinda’s en roer goed door elkaar. Maak daarna hoopjes op het bakpapier en laat de chocolade hard worden.

Wat is jouw favoriet: puur, melk of witte chocolade?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 Comments

 • Demi | StudioKOOK 15 december 2016 at 09:44 Reply

  Leuk om een keer zelf te maken!

  • Lianne 15 december 2016 at 10:25 Reply

   Zeker te weten Demi! En helemaal niet moeilijk. 🙂

 • emma 19 december 2016 at 19:38 Reply

  heerlijk..
  misschien kom ik ze wel eens een keertje proeven…
  je kunt ze ook bakken voor 3 februari..:)))

  • Lianne 20 december 2016 at 15:35 Reply

   Jij kunt ze ook maken he! Het is super gemakkelijk. 🙂

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

%d bloggers liken dit: