Dat deze pizzarolletjes uit de foodblogswap van april zouden komen had ik niet verwacht. Ik dacht eerst: ‘ik ga een lekker zoet recept van Foodaholic, de blog van Daniëlle en Jolanda zoeken’. Op hun blog delen deze dames niet alleen zoet en hartige hapjes, maar ook ontbijtjes, lunch- en hoofdgerechten en toetjes! Voor ieder is er wel wat wils te vinden.

Pizzarolletjes

Hoe ik bij deze pizzarolletjes kom, dat komt door croissantdeeg. Ik zag dit in mijn koelkast staan en zag de houdbaarheidsdatum naderen, dus ik dacht hier moet ik wat mee gaan doen. En zo geschiedde, ik vond de hartige hapjes en maakte ze. Zelf voegde ik wat kruiden toe om de sterke smaak van de tomatenpuree te verminderen en ik had geen salami dus gebruikte stukjes cervelaatworst. De smaak heeft dit al niet aangetast, want de hapjes vielen goed in de smaak.

Ingrediënten (24 pizzarolletjes)

  • 1 rol croissantdeeg
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 8 plakken cervelaatworst in stukjes
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel knoflookpoeder

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Rol het croissantdeeg uit en snijd door de midden op de horizontale strepen, hierdoor krijg je drie plakken.

Verdeel de tomatenpuree over het croissantdeeg en strooi de Italiaanse kruiden en het knoflookpoeder hier overheen. Doe dit naar smaak, mag meer, kan ook minder. Net wat je lekker vindt.

Kruidige pizzarolletjes

Verdeel dan de cervelaatworst en de geraspte kaas eroverheen en rol op. Snijd dan elk rolletje in 8 plakjes. Leg deze hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel er nog wat kaas en Italiaanse kruiden overheen en zet in de oven voor 20 minuten.

Pizzarolletjes hapje

Eet Smakelijk! Ga jij dit hartige hapje ook maken?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Kruidige pizzarolletjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *