Tonijnsalade met rustiek brood. ‘Huh?’ denk je misschien. ‘Dat hoort toch niet op een zoete bakblog.’ Nee, misschien niet, maar ik vind veel lekker en hou ervan om van alles te proberen. Vandaar deel ik vandaag met jullie mijn recept voor tonijnsalade. Deze heerlijke salade doe ik op een rustiek brood.

Tonijnsalade met stoer brood

Dit brood heb ik gebakken met behulp van een mix van Koopmans die ik een tijd terug ontvangen heb. Even een korte review over het brood: waanzinnig lekker. Iets uitgebreider: het brood is gemakkelijk te bereiden. Even kneden, laten rijzen en het kan hups de oven in. Daarna snij je het in dikke plakken en het genieten kan beginnen. Natuurlijk het is nog leuker om het brood helemaal zelf te maken, zoals dit chocoladebrood. Dit keer ging ik lekker voor de gemakkelijke weg en ik had deze mix nog staan, dus waarom ook niet. Wil je helemaal geen brood bakken. Koop dan rustiek brood in de supermarkt of bij de bakker. Handig is het om ongesneden brood te kopen, zodat je zelf lekker dikke plakken kunt snijden.

Tonijnsalade met stoer brood

Ingredienten tonijnsalade met rustiek brood

 • 4 sneden rustiek brood
 • 2 blikjes tonijn (ongeveer 300 gram totaal)
 • 1 eetlepel mosterd
 • 8 eetlepels yoghurt
 • 2 eetlepels mayonaise
 • 1 theelepel Italiaanse kruiden
 • 1 rode ui
 • 1/3 komkommer
 • 10 augurkslices
 • eventueel: plakjes komkommer ter decoratie

Bereiding

Bak of koop het rustieke brood. Zelfgebakken? Bewaar het dan onder een theedoek, zodat het brood niet uitdroogt.

Maak daarna de tonijnsalade, gebruik hiervoor een grote kom. Laat de blikjes uitlekken en doe de tonijn in de kom. Doe hierbij de mosterd, yoghurt, mayonaise en de Italiaanse kruiden en roer alles goed door elkaar.

Snijd de rode ui en augurkenslices in hele kleine stukjes. Snijd de komkommer in vieren, haal de zaadlijsten eruit (eet die alvast op 😉 ) en snijd de rest in kleine stukjes. Doe dit bij de tonijn in de kom. Roer alles weer goed door.

Proef of je de tonijnsalade genoeg op smaak vind. Voeg eventueel, wat mosterd of kruiden toe voor meer pit. Vind je hem te droog voeg dan wat extra yoghurt of mayonaise toe.

Neem een mooi bord, snijd een dikke plak van het brood. Leg het brood op het bord en beleg deze met de tonijnsalade. Decoreer met wat extra stukjes komkommer. Bon appétit!

Tonijnsalade

Een keer iets heel anders dan normaal, maar persoonlijk vind ik het wel een erg lekker recept. Wat vinden jullie ervan?

De broodbakmix heb ik ontvangen van Koopmans, maar dat veranderd niets aan mijn persoonlijke smaak en mening. 


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

6 gedachte over “Tonijnsalade met rustiek brood”
 1. Ik moet nog steeds die broodmix kopen. Bij de Jumbo gekeken en bij de Coop, maar zij hadden hem toen nog niet. Dus maar huismerk Jumbo gekocht. (en nog niet gebruikt) Wij maken vaak tonijnsalade of doen de tonijn door de lasagna of met brood.
  Lekker recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *