O, jongens! Ik heb toch weer een bijzonder lekker recept voor jullie. Zeker een aanrader. Er zit een kort verhaaltje bij, dus dat doe ik eerst uit de doeken, daarna lees je het recept. Maak hem zeker en laat mij even weten wat je ervan vond.

De pistachepasta nam ik jaren geleden mee vanaf een vakantieadres. Het potje was namelijk al 3 jaar over de datum, maar dat maakte blijkbaar niets uit. Niemand is ziek geworden.

Tijdens een andere vakantie at iemand een pistache cheesecake. En zoals de huidige tijd betaamt, daar werd een foto van gemaakt. Ik wilde ChatGPT weleens testen en vroeg of hij een recept had voor de taart op de foto. Dat ging niet helemaal goed, maar de vulling van roomkaas en slagroom heeft hij goed gedaan. De rest komt van mijn eigen hand.

Nou, op naar het recept! Er komt geen oven aan te pas, dus lekker aan de slag!

Ingrediënten pistache cheesecake

  • 100 gram boter
  • 260 gram bastognekoek
  • 250 ml slagroom
  • 400 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 el vanille extract
  • 4 blaadjes gelatine
  • 160 gram pistachepasta (niet die van 100%) of pistachecrème
  • handje pistachenootjes

Bereiding

  1. Bekleed een springvorm van 24 cm doorsnede met bakpapier.
  2. Maal de bastognekoeken fijn en meng met de gesmolten boter.
  3. Druk dit mengsel goed aan op de bodem van de vorm en zet minstens 10 minuten in de koelkast.
  4. Week de gelatine 10 minuten in koud water.
  5. Meng de roomkaas, poedersuiker en vanille-extract tot een glad geheel.
  6. Verwarm de uitgeknepen gelatine met 2 eetlepels water in een pannetje tot het volledig is opgelost.
  7. Roer er een lepel van het roomkaasmengsel door (om temperatuurverschil te verkleinen – familie maken, noemen we dat), en meng dan alles door elkaar.
  8. Klop de slagroom (eventueel met wat extra suiker) stijf en spatel deze voorzichtig door het roomkaasmengsel.
  9. Giet het geheel op de koekbodem en strijk glad. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  10. Verwarm de pistachepasta kort zodat deze vloeibaar wordt en verdeel over de taart.
  11. Hak de pistachenoten grof en strooi langs de rand.
  12. Snijd in punten, serveer, en geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *