Het is bijna 2 jaar geleden dat ik een recept heb geplaatst. In tussentijd heb ik soms wel wat gebakken, maar niet echt heel veel. Voornamelijk ben ik bezig geweest met studeren en lesgeven. Daarnaast heb ik ook een paar dagen gespendeerd om mijn wachtwoord terug te krijgen, want dat was ik natuurlijk vergeten.

Deze frisse kwarktaart met mango en aardbeien is een heerlijke start voor het nieuwe jaar. Een luchtige en lichte taart voor een jaar wat hopelijk meer recepten gaat opbrengen dan de voorgaande jaren.

Ingrediƫnten mango-kwarktaart met aardbeien

  • 200 gram bastognekoeken
  • 75 gram boter
  • 400 gram mango
  • 500 gram magere kwark
  • 375 ml slagroom (250 ml voor de mango-kwarkvulling en 125 ml voor de decoratie)
  • 12 blaadjes gelatine
  • 45 gram witte basterdsuiker
  • 125 ml slagroom
  • witte chocolade (decoratie)
  • 8 aardbeien

Bereiding

  1. Bodem maken:
    • Bekleed een springvorm (24 cm) met bakpapier.
    • Verkruimel de bastognekoeken tot fijne kruimels.
    • Smelt de boter in een pannetje en meng de koekkruimels erdoor.
    • Stort dit mengsel in de springvorm en druk goed aan om een stevige bodem te vormen.
    • Zet de bodem minimaal 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
  2. Gelatine voorbereiden:
    • Week de gelatineblaadjes 8 minuten in koud water.
    • Pureer de mango tot een gladde puree.
  3. Mango-kwarkvulling:
    • Meng 300 ml van de mangopuree met de kwark.
    • Klop de slagroom stijf met 30 gram suiker en meng voorzichtig door het mangokwarkmengsel.
  4. Gelatine oplossen:
    • Haal de gelatineblaadjes uit het water en knijp goed uit.
    • Verwarm de resterende mangopuree in een pannetje en voeg de gelatineblaadjes toe. Roer door totdat de gelatine volledig is gesmolten.
    • Laat het mengsel iets afkoelen en voeg het daarna toe aan de mangokwarkslagroom. Meng goed door.
  5. Taart samenstellen:
    • Giet het mangomengsel over de bodem in de springvorm zodra deze is afgekoeld.
    • Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  6. Afwerking:
    • Klop 125 ml slagroom stijf met 1 eetlepel suiker.
    • Spuit toefjes slagroom langs de rand van de taart.
    • Snijd de aardbeien door de midden en verdeel over de toeven slagroom.
    • Rasp wat witte chocolade over de taart.

Deze taart bewaar je in de koelkast. Serveer deze heerlijke, frisse mango-kwarktaart op een feestje, verjaardag of gewoon in het weekend!

Even benieuwd ben ik wel: volg je mij al langer, of is dit je eerste bezoek op mijn website? En bak je ook weleens wat van mijn blog? Laat het maar weten in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *