Een paar maanden geleden ging ik samen met Adriënne (blog: Bakkriebels) iets bakken en we hadden het over cupcakes. Jaren geleden waren cupcakes een geweldige hype. Iedereen bakte cupcakes en alle blogs stonden er vol mee. Nu is dat vervlogen, terwijl het wel een leuk cakeje is om te maken. Iedereen heeft er een voor zichzelf en je kunt je creativiteit loslaten op de decoratie.

Vandaar dat ik besloot dat ik ook weer eens aan de bak ging met cupcakes. Ik plunderde mijn voorraadkast en kwam nog een restje cupcake- en botercrème mix tegen en karamel pudding, sprinkels in karamelkleuren en ik besloot dat het karamel cupcakes moesten worden. De chocoladeschotsen bovenop maken het af.

Voor de bereiding geef ik eerst de uitleg voor elk onderdeel apart. Het ziet er uit als veel werk, maar dat valt mee. Ik probeer zo uitgebreid mogelijk de stappen te beschrijven. Daarna voor de opbouw van de cupcake. Mocht iets onduidelijk zijn, laat een reactie achter. Vind je het een leuk recept, dan mag dat ook en vergeet het dan ook niet te delen met je vrienden! 😉

Ingrediënten

Cupcakes

  • 200 gram boter
  • 170 gram witte basterdsuiker
  • 30 gram vanille suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel

Karamel vulling

  • 1 pakje karamel kloppudding
  • 250 ml melk

Botercrème

Topping

  • karamelsaus
  • 150 gram pure chocolade
  • sprinkels

Bereiding

Cupcakes

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Neem een cupcake vorm en plaats hier 12 cupcake vormpjes in.
  3. Mix de boter met de suiker tot een romig geheel.
  4. Voeg één voor één de eieren toe. Mix telkens goed door.
  5. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe. Mix tot een egaal cakebeslag
  6. Bak in 25 minuten gaar en goudbruin.
  7. Laat daarna volledig afkoelen en haal het cupcake papier van het cakeje af.

Karamelvulling

  1. Giet de melk in een kom.
  2. Voeg hierbij de inhoud van het pakje kloppudding.
  3. Mix door tot een egale massa, zonder klontjes.
  4. Laat opstijven in de koelkast.

Botercrème

  1. Mix de boter romig en zacht.
  2. Voeg hier de melk en het zakje met mix voor botercrème aan toe. Mix dit goed door elkaar.
  3. Laat opstijven in de koelkast

Chocoladeschotsen

  1. Smelt de pure chocolade in de magnetron.
  2. Neem een stuk bakpapier en smeer hier de gesmolten chocolade op.
  3. Doe de sprinkels erover ter decoratie.
  4. Laat hard worden in de koelkast.

Opbouw

  1. Neem een cupcake.
  2. Hol deze uit met een meloenboor. Een gat waar ongeveer 1 eetlepel vulling in kan.
  3. Doe de karamelpudding in het gat. Maak de bovenkant recht.
  4. Neem een ijsschep en maak een bolletje botercrème. Doe deze op de cupcake.
  5. Giet de karamelsaus over de botercrème.
  6. Steek de chocoladeschotsen in de botercrème

Eet smakelijk!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *