Na veel zoetigheid is het goed om een keer af te wisselen. Daarom dit keer een hartig recept. Deze kaasstengels met spek zijn een ideale snack of als bijgerecht bij de soep.

kaasstengels met spek

Deze kaasstengels omhulde ik niet alleen met spek, maar voor extra romigheid deed ik Boursin tussen de plakken bladerdeeg. Via de blog van Francesca Kookt mocht ik aan de bak met Boursin Zacht & Romig. Dit zorgt voor een romige vulling in de kaasstengels en het spek zorgt voor een knapperig korstje. Wat wil je nog meer? Bakkers klaar, bakken maar! Want dit kan iedereen!

Ingrediënten kaasstengels met spek

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 100 gram Boursin Zacht & Romig
  • 150 gram geraspte kaas
  • 200 gram spek (ongeveer)
  • 1 ei of wat melk
  • peper
  • Italiaanse kruiden (of iets in die trant, als het maar groen is)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Rol het bladerdeeg uit. Smeer de Boursin Zacht & Romig over het hele bladerdeeg. Verdeel 100 gram geraspte kaas over de helft van het bladerdeeg (korte kant). Vouw het andere deel erover. Druk dit goed aan.

Snijd dit in 8 repen. Leg op elke reep wat reepjes spek. Druk dit aan, zodat het spek ‘kleeft’ aan het bladerdeeg. Twist de kaasstengel door beide uiteinden vast te pakken en in tegengestelde richting te draaien.

kaasstengels met spek

Neem een bakplaat met bakpapier en leg hier de kaasstengels met spek op. Zorg ervoor dat er wat ruimte tussen zit. Smeer de kaasstengels in met een los geklopt ei of wat melk. Verdeel er wat peper en Italiaanse kruiden overheen.

kaasstengels met spek

Zet in de oven voor 20 minuten totdat ze gaar en goudbruin zijn. Daarna kan je ervan genieten. Perfect bij de tomatensoep of bij de borrel. Wat jij wil.

Andere lekkere hapjes met bladerdeeg zijn deze kaasbroodjes, pesto vlinders of zoete banoffee gebakjes. Wat ga jij maken?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *