Vandaag deel ik met jullie het recept voor een mascarpone appeltaart. Een keer iets anders dan de homemade appeltaart, bovendien erg lekker en fris. Door de mascarpone wordt het een romige appeltaart en voor de liefhebber: met wat opgeklopte slagroom is het helemaal een feest!

Boor, van de blog Domaine Malpas kookt, deelde het recept en ik was meteen enthousiast. Boor is samen met haar man eigenaar van een vakantiedomein in Frankrijk. Op haar blog deelt ze de recepten die ze ook voor haar gasten maakt. Om de taart wat extra zonnigheid te geven heb ik naast de citroen in het mascarponemengsel, lemoncurd bovenop de taart gedaan. Ziet er heerlijk uit, niet dan?

Mascarpone appeltaart

Ingrediënten mascarpone appeltaart

Deeg

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram boter
  • snuf zout
  • 1 ei
  • paneermeel

Vulling

  • 4 appels
  • 250 gram mascarpone
  • 1 eetlepel kaneel
  • 70 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • rasp 1 citroen
  • 50 gram lemoncurd

mascarpone appeltaart

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een springvorm, vet in met boter en bedek de bodem met bakpapier.

Meng alle ingrediënten voor het deeg tot een bal. Leg deze een half uur in de koelkast.

Verdeel het deeg over de bodem en zijkant van de springvorm. Druk goed aan. Strooi paneermeel op de bodem, om te voorkomen dat de taart zompig wordt. Bewaar de springvorm in de koelkast totdat je hem nodig hebt.

Meng de mascarpone en de suiker in een kom. Voeg hier de eieren aan toe, samen met het citroenrasp, de bloem en kaneel.

Schil en snijd de appels in blokjes. Voeg toe aan het mengsel.

Neem de springvorm uit de koelkast en giet het appel-mascarponemengsel op het deeg.

Zet de taart voor 50 minuten in de oven totdat hij gaar en goudbruin is.

Verwarm wat lemoncurd en smeer dit over de bovenkant van de taart.

Eet smakelijk!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *