Chocoladecake tulband met sinaasappel

Dat ik dol ben op chocolade ben weten jullie vast wel. Dus da’s oud nieuws. De combi chocolade en sinaasappel vind ik ook bar lekker. Dus daarom deze chocoladecake tulband met sinaasappel. Afgekeken bij een vriendin die dit serveerde bij een bakje koffie. 😉

Deze cake doet mij echt denken aan de sinaasappel chocolaatjes: Sinaas snippers, ook zo lekker! Wat is jouw favoriete chocolaatje?

Een keer geen lang verhaal, want ik kan mij voorstellen dat je gewoon benieuwd bent naar het recept, kom-tie dan.

Chocoladecake tulband met sinaasappel

Ingrediënten chocoladecake tulband met sinaasappel

  • 250 gram boter
  • 250 gram bruine basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram cacao
  • 100 gram sinaasappel marmelade
  • 50 gram pure chocolade

Vulling en ganache

  • 60 gram sinaasappel marmelade
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 ml slagroom

Bereiding

Deze cake maak je als volgt.

Neem een tulband en vet deze in met boter of olie.

Verwarm de oven op een graad of 175.

Neem een kom en doe daar de suiker en de boter in. Mixen maar!

Voeg dan één voor één de eieren toe. Tussendoor even mixen.

Daarna voeg je de cacao en het zelfrijzend bakmeel toe. Mix tot een egaal geheel.

Hak de chocolade in stukjes en doe bij het beslag. Voeg de sinaasappel marmelade toe. Meng alles tot een egaal cakebeslag.

Doe dit in de tulband vorm en bakken maar! Zo’n 45 minuten in de oven is prima.

Daarna even checken met een satéprikker of het gaar is. Als het gaar is uit de oven en even (5 minuten) af laten koelen. Daarna de vorm omkeren, zodat de cake eruit komt.

Als de cake helemaal is afgekoeld snij je hem doormidden.

Chocoladecake tulband met sinaasappel

Verdeel de sinaasappel marmelade over de cake en zet de bovenste plak erop.

Maak de ganache: verwarm de slagroom en voeg hier de fijngehakte chocolade aan toe. Mengen totdat je geen stukjes meer ziet, eventueel af laten koelen totdat het iets dikker is, maar nog wel vloeibaar en giet dit over de cake heen.

Daarna lekker in stukken snijden en genieten!


***** Hier vind je alle recepten voor Kerst! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

No Comments

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

%d bloggers liken dit: