Deze heerlijke ijstaart met schuimpjes en rood fruit is een topper als afsluiting van het kerstdiner. Natuurlijk is die altijd lekker, maar als je een keer wil uitpakken en niet te moeilijk wil doen, is dit echt een aanrader.

De frisheid van de rode bessen is een goede tegenhanger voor de zoete schuimpjes. Perfecte combinatie zou ik zeggen!

Geen zin/tijd om bovenstaande video te bekijken? Lees dan gewoon de beschrijving hieronder!

Rest mij niets meer dan jullie gezegende Kerstdagen te wensen en het beste voor 2021! Hopelijk zijn/blijven jullie gezond en kunnen jullie ook dan genieten van mijn recepten. Als je nog verzoekjes hebt: laat het horen in de reacties

Ingredienten ijstaart met schuimpjes en rood fruit

  • 250 gram schuimpjes/merengue
  • 250 gram mascarpone
  • 1 el suiker
  • 250 ml slagroom
  • handje rode bessen
  • 4 eetlepels jam (frambozen, aardbeien, in elk geval rood fruit)
  • extra schuimpjes

De rode bessen van Berrybrothers en de jam van Bonne Maman zaten in de Foodybox. Zoals altijd weer een feestje om uit te pakken. Benieuwd wat er in de kerst-editie zat? Klik hier.

IJstaart met schuimpjes en rood fruit

Bereiding

Neem een springvorm van 24 cm doorsnede en leg hier een vel bakpapier in.

Verkruimel de schuimpjes. Mix de slagroom stijf met de suiker. Doe de slagroom en de mascarpone bij de verkruimelde schuimpjes. Meng dit door elkaar.

Doe de helft van het mengsel in de springvorm. Verdeel hierover wat rode bessen en twee eetlepels jam.

Verdeel daarna de rest van het mengsel erover. Strijk dit glad. Versier met wat extra schuimpjes, rode bessen en de jam.

Eet smakelijk!

IJstaart met schuimpjes en rood fruit


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

6 gedachte over “IJstaart met schuimpjes en rood fruit”

Laat een antwoord achter aan kiki Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *