Wel een gezellig koekje toch? Zo’n ouwe, goeie kletskop! Deze kletskoppen zitten niet in je klaslokaal beste docent, dus maak je niet druk. Deze zitten lekker te liggen in de koektrommel. Hoezee!

En nu kan je deze wonderschone koekjes ook zelf maken. Let wel op de oven, wat voordat je het weet zijn ze zwart en niet meer te eten. Het is het perfecte koekje voor bij de koffie of thee en wat leuk is: je kan er gemakkelijk twee, drie of wel vijf op.

Ook leuk met dit mooie koekje? Taarten of desserts versieren. Zo maakte ik mijn pindakaasijs een stuk aantrekkelijker door het te serveren met kletskoppen. Wat zou jij decoreren met deze koekjes?

Het recept voor deze koekjes zag ik in de krant. Dus hulde aan de krant [RDMagazine op 23 mei 2020] die het recept met ons wilde delen!

Ingredienten kletskoppen

  • 40 gram zachte boter
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 50 gram bloem
  • halve theelepel kaneel
  • 50 gram walnoten*
  • 1 eetlepel water
  • snuf zout

*in plaats van walnoten kan je natuurlijk ook andere noten gebruiken. In het originele recept worden pinda’s gebruikt, maar ik had nog wat walnoten staan die stoffig werden, dus snel op moesten. 🙂

Kletskoppen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op.

Hak de walnoten in fijne stukjes.

Mix de boter en de suiker tot een egaal mengsel. Voeg daarna de bloem, kaneel, walnoten, water en het zout toe.

Verdeel het deeg in 24 balletjes van ongeveer 10 gram.

Leg 12 balletjes op een bakplaat met wat tussenruimte. De koekjes groeien namelijk nog fiks in de oven.

Bak de koekjes ongeveer in 7 minuten gaar en goudbruin.

Daarna bak je de andere twaalf koekjes.

Laat ze daarna afkoelen, zet koffie of thee en geniet van je lekker baksel!

Vraagje: hoe erg geniet jij altijd van je eigen baksels?! Niet, omdat je er zenuwachtig voor bent of omdat je niets lust? Of juist wel omdat je, je eigen bakkunsten liefhebt?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

5 gedachte over “Kletskoppen”
    1. Misschien de volgende keer iets langer in de oven en helemaal af laten koelen. Of had u dat ook gedaan? Bij mij waren ze redelijk hard.

  1. Ik denk dat je bij stap 5 (balletjes maken) , vergeten bent te vermelden om de balletjes plat te maken, daarom werden ze niet zoals in de winkel denk ik:)
    Heb ze net gemaakt en kan niet wachten tot ze afgekoeld zijn.

    ze zijn afgekoeld en delicious!!!!
    Ik ga volgende keer variëren met hazelnoten en pinda’s.
    Een bewaarrecept.
    Bedankt

  2. Ik wist niet dat ze zo simpel te maken waren, en ze waren heerlijk! Ik heb er 2 op, de rest verdween in no-time in de maag van manlief… 😉

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!