Voor de foodblogswap van mei mocht ik iets kiezen van de blog van Sandra: Culi-Sandra. Op haar blog staat een heerlijke Deense droomcake die ik aanpaste tot een zomerse kokos limoncello luchtige cake. Ik vond het leuk om iets van de blog van Sandra te kiezen, want naast dat ze heel veel lekkers online heeft staan heb ik ze ook een paar keer ontmoet. Altijd leuk om het gezicht achter de blog ook te kennen. Sandra, bedankt voor je heerlijke recept!

Zomerse kokos limoncello luchtige cake

Voor andere lekkere recepten van de blog van Sandra, klik op deze link om naar Culi-Sandra te gaan. Je vind hier ontbijt, lunches, snacks, hoofdgerechten en praktische weekmenu’s. Kortom: voor iedereen wat wils!

Door er limoncello aan toe te voegen wordt het echt een zomerse cake. Bovendien is de cake heerlijk luchtig dus dat komt goed uit! Helaas kwam ik er tijdens het maken van de cake achter dat ik geen kokos in huis had. Niet handig natuurlijk, altijd eerst checken of je alle ingrediënten in huis hebt voordat je begint met bakken, lieve bakkers! Gelukkig had ik de dag ervoor een pakket van Madame Cocos ontvangen met cocosdeeg erin. Dat hoef je enkel nog maar af te bakken. Dus in plaats van de kokos-topping van Sandra ging ik voor het cocosdeeg van Madame Cocos. Ik kan mij voorstellen dat je dat niet in huis hebt. Vandaar dat ik ook even een link plaats naar hoe je dit deeg ongeveer kan maken.

Zomerse kokos limoncello luchtige cake

Ingrediënten kokos limoncello luchtige cake

Cake

  • 50 ml melk
  • 50 ml limoncello
  • 90 gram boter
  • 3 eieren
  • 200 gram suiker
  • 1 tl vanille aroma
  • 225 gram bloem
  • 2 eetlepels bakpoeder

Kokos topping

  • 400 gram cocosdeeg van Madame Cocos
  • Of kokosmakronen deeg: 200 gram kokos, 200 gram gecondenseerde melk

Decoratie

  • 50 ml limoncello

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden. Neem een springvorm van 24 cm en bekleed deze met bakpapier. Vet de randen in met boter.

Begin met de cake. Smelt hiervoor de boter en roer de melk en de limoncello erdoor, laat afkoelen.

Doe de eieren met de suiker en vanille aroma in een kom en klop luchtig met de mixer. Doe dit minimaal vijf minuten. Zo wordt het beslag lekker luchtig.

Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en voeg het vochtige mengsel (melk, limoncello en boter) toe. Mix nog even goed door en giet alles in de taartvorm. Bak de cake voor 30 minuten.

Bloem en bakpoeder zeven doe ik niet altijd. Dit komt wel de luchtigheid van de cake ten goede. Bij deze luchtige, zomerse cake is het daarom zeker aan te raden!

Maak ondertussen de kokos-topping klaar. Lekker gemakkelijk als je gebruik maakt van het cocosdeeg van Madame Cocos, maar anders ook snel klaar. Meng de kokos met de gecondenseerde melk tot een deeg.

Haal de cake uit de oven en verhoog de temperatuur naar 180 graden. Verdeel de topping over de bovenkant van de cake, druk goed aan en zet hem nog 10 minuten terug in de oven, tot de kokos-topping mooi is goudbruin is.

Voor een extra lekkere smaak verdeel je er, zodra de cake uit de oven komt nog wat limoncello overheen met behulp van een lepel of schenk gewoon uit de fles. Om ervoor zorgen dat niet alles er meteen uitloopt hou je, je duim grotendeels voor de opening. Schenk de limoncello over de cake voor extra smaak en smeuïgheid.

Geniet van deze heerlijke zomerse cake!

Zomerse kokos limoncello luchtige cake


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Kokos limoncello luchtige cake”
  1. Deze net gemaakt..maar de temperaturen moet eerst op 190 en later staat er : verhoog naar 180?
    Smaak is lekker maar helaas wel droog. Waarschijnlijk omdat de oven te warm.ston…

    1. Mm, ik ga hem nog even nakijken. Heb je er wel de limoncello overheen gedaan? Dat zorgt wel voor wat ‘frisheid’. Fijn om te horen dat de smaak iig goed is. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *