Koffiebroodjes met croissantdeeg

Koffiebroodjes ‘ken’ ik eigenlijk pas een jaar of drie. Drie jaar geleden begon namelijk mijn eerste grote-mensen baan en daar dichtbij zat een Lidl. Nu verkopen ze bij daar super lekkere broodjes in allerlei soorten en smaken. Er lagen ook koffiebroodjes tussen. Op een vrijdag ging ik eens met de fiets naar het werk en ik vond dat ik op de terugweg wel wat lekkers had verdiend. Nou, dat werd dus een koffiebroodje. Vandaag maak ik ze zelf en deel ik met  jullie het recept voor koffiebroodjes met croissantdeeg.

Ondertussen zullen jullie best weten dat ik dol ben op bakken, maar dat het ook allemaal niet te lang moet duren. Vandaar dat ik bladerdeeg, maar ook croissantdeeg niet zelf maak. Wil je dat nu wel doen: hier een recept van een bevriende foodblogger.  Mocht jij dat tof vinden om te doen, ik hou je niet tegen. Ik waag mij er niet aan, ik vind de smaak van het croissantdeeg uit de supermarkt prima – ik weet ook niet beter. 🙂

Koffiebroodjes met croissantdeeg

Ingrediënten koffiebroodjes met croissantdeeg

 • 1 blik voor 6 supercroissants
 • ½ recept van banketbakkersroom
 • 50 gram rozijnen
 • 1 ei
 • 3 eetlepels abrikozenjam
 • 30 gram poedersuiker (+ water)

Koffiebroodjes met croissantdeeg

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Pak een bakplaat en leg hierop een vel bakpapier.

Wel de rozijnen in lauwwarm water.

Uitleg maken koffiebroodjes

Haal het croissantdeeg uit het blik. Snijd dit op de verticale stippellijnen door. Je krijgt dan drie plakjes. Maak er een plak deeg van door van die drie plakken de lange kant tegen de ander aan de leggen. Duw dan de plakken aan elkaar. Duw ook de diagonale lijnen op het croissantdeeg dicht. Zie hierboven voor de uitleg met plaatjes. Uiteindelijk moet je een plak krijgen, zoals op de rechter foto staat.

Maak de banketbakkersroom volgens het recept. Smeer dit over het croissantdeeg. Giet het water van de rozijnen en ‘knijp’ ze een beetje uit zodat het water eruit gaat. Verdeel de rozijnen over de banketbakkersroom. Rol de plak deeg op vanaf de korte kant. Dan ontstaat er één grote rol.

Deze rol snijd je in 9 à 10 stukken. Ik bak deze in twee keer af, omdat ik geen genoeg plek had op de bakplaat. De rondjes zijn namelijk best groot en hebben ook nog wat extra ruimte nodig in de oven, omdat ze gaan rijzen. Leg dus 4 à 5 broodjes op de bakplaat. Smeer de bovenkant en de zijkant in met een losgeklopt ei. Bak voor ongeveer 20 minuten.

Zodra de broodjes uit de oven komen verwarm je de jam. Met deze jam smeer je de broodjes in. Extra lekker! Maak ook een glazuur voor over de koeken heen. Dit maak door het poedersuiker te mengen met wat water. Verdeel dit over de koffiebroodjes heen. Daarna is het genieten!

PS. Via Facebook heb ik gevraagd wat jullie een handige dag vinden waarop ik een nieuw recept moet plaatsen, veel gaven aan dat dit de woensdag was. Dus bij deze! Hopelijk vind jij dat ook handig.

PSS. Ik kreeg ook het verzoek om tussendoor ook meer foto’s te maken. Bij dit recept had dit bijvoorbeeld handig geweest met het snijden van het croissantdeeg en het maken van één grote plak deeg. Ik probeer hier aan te denken. Wat ik zelf een nadeel vind is dat ik vaak in de avond bak en het licht dan nogal beroerd is om foto’s te maken. Is dat voor jullie een probleem voor de ‘tussendoor’-foto’s? De foto’s van het eindresultaat maak ik natuurlijk zo aantrekkelijk mogelijk. 🙂 Hopelijk was de uitleg voor deze koffiebroodjes met croissantdeeg duidelijk en maak jij deze heerlijkheden in een handomdraai.

Heb je nog vragen of verzoeken, schroom niet om contact met mij op te nemen. Hieronder kan je heel gemakkelijk een reactie achterlaten.

Koffiebroodjes met croissantdeeg


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

15 Comments

 • racheltjuh 18 mei 2020 at 08:19 Reply

  ik at ze vroeger wel eens en nu mag ik ze niet meer maar het was altijd heerlijk!! zelf maken heb ik nog nooit gedaan maar wie weet

  • Lianne 21 mei 2020 at 13:09 Reply

   Nou ik denk dat je dochter dit heerlijk vind en het is heel gemakkelijk om te maken. Helemaal als je gebruik maakt van een zakje banketbakkersroom. 😉 Mag ik misschien niet zeggen, maar het is wel zo haha.

 • Krystle/Batboy 18 mei 2020 at 08:35 Reply

  Oh die koop ik wel eens, zo lekker! Zelfgemaakte zijn natuurlijk nóg lekkerder, proberen dus!

  • Lianne 21 mei 2020 at 13:12 Reply

   Zeker een keer doen, ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat maar horen als je ze gemaakt hebt.

 • Priscilla 18 mei 2020 at 08:38 Reply

  Wat ziet dit er heerlijk uit zeg! Dat ga ik onthouden voor een zondagochtend.

  • Lianne 21 mei 2020 at 13:13 Reply

   Zeker doen! Echt een heerlijk ontbijt! 😀

 • nicole 19 mei 2020 at 09:47 Reply

  Ze zien er lekker uit, maar ik vraag me af: hoeveel calorieën zitten daar nou in?

  • Lianne 21 mei 2020 at 13:14 Reply

   Hahaha, geen idee. Dat tel ik niet. Ik zie dit als iets lekkers voor bij het ontbijt, bij de koffie of wanneer je dit ook eet. Ik denk als je verder een gezond eetpatroon hebt en beweegt dat het geen probleem is om dit te eten.

 • Deborah 19 mei 2020 at 15:06 Reply

  Zo oneerlijk he! Zet je op FB: kies maar 🤣 en dan moet ik kiezen tussen al dat lekkers dat voorbij komt haha.
  Heerlijk dit soort broodjes. Nog nooit zelf gemaakt omdat het mij zo lastig leek. Nu ik je recept lees valt het eigenlijk wel mee. Alleen een foto van het aan elkaar plakken van de randen ed had misschien wel handig geweest. Want daar ben je mij een beetje kwijt 😬

  • Lianne 21 mei 2020 at 13:15 Reply

   Haha, succes! Ja snap ik! Eigenlijk snijd je de hele rol in drieën (over de verticale stippellijn die al gedrukt is in het croissantdeeg). Dan leg je die drie plakken onder elkaar (met de lange kant tegen elkaar aan). Die kanten duw je tegen elkaar aan dat het vast zit. Volgende keer maak ik een foto. 🙂

 • Frederique 20 mei 2020 at 07:21 Reply

  Lijkt me heerlijk, ik houd van werkelijk alles met croissantdeeg haha

 • sandra 4 juni 2020 at 13:22 Reply

  Wat zien die er lekker uit! Die moet ik ook eens proberen

  • Lianne 5 juni 2020 at 17:07 Reply

   Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind, laat maar horen als je ze gemaakt hebt 😀

 • Koster 1 oktober 2020 at 13:37 Reply

  heerlijk waren ze. Wat ik wel makkelijk vond was de rol invriezen en na 2 uurtjes snijden, want dat lukt mij niet met de pudding erop.

  • Lianne 1 oktober 2020 at 17:01 Reply

   Hele goede tip! 🙂 Daar gaan de anderen wat aan hebben. Tof om te horen dat het lekker was!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

%d bloggers liken dit: