Deze heerlijke abrikoos bladerdeeg vierkantjes maak je in een handomdraai en ze zijn ontzettend lekker. Ik werd door dit recept geïnspireerd door het YouTube kanaal van bakker Jan Nagelkerke (Bakflix). Erg leuk kanaal met gemakkelijke recepten. Gemaakt met en voor kinderen.

Daarnaast kreeg ik voor de banketbakkersroom hulp van een mix van Bakken met Niels. Ideaal vind ik het al kan je de banketbakkersroom natuurlijk ook zelf maken. Zie hier het recept: recept banketbakkersroom.

Mijn ouders waren in elk geval helemaal weg van dit recept en ik vond het ook wel handig, want het was zo klaar. Niet dat alle recepten in een paar minuten gebeurd moeten zijn, maar het is wel handig als je even snel iets bakken wil. Wat is jouw favoriete ‘snelle’ recept, bijvoorbeeld als je op het nippertje weet nog visite krijgt? Plus, ik denk dat er in ontzettend veel vriezers nog wel een pakje bladerdeeg verstopt zit. Ik maak namelijk gebruik van vers bladerdeeg dat op een rol zit, maar je kunt ze natuurlijk ook maken van plakjes bladerdeeg. Misschien worden je taartjes dan iets groter, maar dat is vast geen probleem 😉

Ingredienten abrikoos bladerdeeg vierkantjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een bakplaat en leg hierop een vel bakpapier.

Snijd het bladerdeeg in 9 gelijke stukken.

Meng de mix voor banketbakkersroom met de melk tot een romige massa. Voeg hier het amandelspijs is brokjes aan toe. Meng dit door elkaar totdat het spijs opgenomen is in de banketbakkersroom.

Smeer de stukjes bladerdeeg in met water. Verdeel de banketbakkersroom over de plakjes bladerdeeg. Hou aan de zijkanten ongeveer 1 cm over.

Snij de abrikozen in plakjes en leg de plakjes over de banketbakkersroom. Strooi hier de kokos overheen.

Leg de bladerdeeg vierkantjes op de bakplaat.

Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten. Dan zijn je abrikoos bladerdeeg vierkantjes goudbruin en klaar om gegeten te worden. Wel even laten afkoelen, want anders brand je, je …

abrikoos bladerdeeg vierkantjes


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

8 gedachte over “Abrikoos bladerdeeg vierkantjes”
    1. Hoi Jannie! Zeker doen, want ze smaken verrukkelijk! Stuur je een berichtje of foto als je ze gemaakt hebt? Word ik blij van. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *