Wafeltaart met witte chocolade en frambozen

Tijdens een teamdag kreeg ik het ‘compliment’ dat ik zo lekker taarten kon maken, maar dat ze nooit konden proeven. Eigenlijk geen compliment dus, maar een verhulde vraag wanneer ik nu eindelijk eens taart meeneem. Nou, allerbeste collega’s: prima! Dus ik aan de bak.

Dat is trouwens wel iets wat is soms nog steeds spannend vind: wat vinden andere mensen nu van mijn taart. Want ik kan ze wel lekker vinden, maar is dat dan ook zo? Anderzijds denk ik: ach, wat maakt het uit. Ieder heeft een andere smaak, maar de ‘gewone’ dingen lust iedereen wel.

wafeltaart met witte chocolade crème en frambozen

Ik ging dus voor redelijk safe: een witte chocolade crème en frambozen doen het altijd goed samen. Dit smeerde ik op sneeuwwafels die ik zag liggen in de supermarkt. Die wafels zag ik liggen en ik had meteen zin om daar iets mee te maken. Dat werd deze wafeltaart met witte chocolade en frambozen. Het recept is niet lastig, dus bakkers klaar? Stapelen en smeren maar!

Ingrediënten wafeltaart met witte chocolade en frambozen
 • 6 sneeuwwafels
 • 150 ml slagroom (+ 1 el suiker)
 • 185 gram roomkaas
 • 100 gram frambozenjam
 • 50 + 30 gram witte chocolade

Decoratie

Bereiding

Leg de 2 sneeuwwafels met de korte kant tegen elkaar op een cakebord. Smeer de wafels in met jam.

Klop de slagroom met de suiker stijf. Smelt 50 gram witte chocolade en meng deze met de roomkaas. Meng de roomkaas met de slagroom tot een egaal mengsel. Hak 30 gram witte chocolade in stukjes en meng dit door de crème. Doe dit in een spuitzak.

Verdeel de helft van de witte chocolade crème over de wafels. Leg daarna twee wafels erop. Smeer deze ook in met jam en verdeel hier de rest van de witte chocolade crème overheen.

Leg nogmaals twee wafels erop. Smeer deze ook in met jam. Mix de slagroom voor de decoratie stijf met wat suiker en doe dit in een spuitzak met spuitmondje. Spuit toeven op de bovenste wafels.

Rasp hierboven wat witte chocolade en verdeel er enkele frambozen over. Nu heb je een heerlijke wafeltaart met witte chocolade crème en frambozen.

wafeltaart met witte chocolade crème en frambozen


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

7 Comments

 • Nicole Orriëns 10 juli 2019 at 10:42 Reply

  Ik vind de taart er werkelijk prachtig uitzien! En wat fijn dat hij niet zo moeilijk is om te maken! Ik ben fan!

  • Lianne 13 juli 2019 at 10:10 Reply

   Thanks Nicole. Ik ben er ook erg blij mee, heb nog een pakje wafels in de kast liggen dus er komt er nog een aan. Dan met andere smaken natuurlijk. 😉

 • ingrid 10 juli 2019 at 17:21 Reply

  wauw dit ziet er heerlijk uit en klinkt ook echt super. mmmm

  • Lianne 13 juli 2019 at 10:04 Reply

   Dank je! Ben er zelf ook erg mee in mijn sas. Zo’n recept is zo handig!

 • karin 10 juli 2019 at 20:29 Reply

  hey Lianne, wat een leuk recept weer! Dit weekend heb ik 3 kids jarig en 2 feestjes en tractaties maken dus….niet echt heel veel tijd om ook taarten te bakken. Deze wafeltaart ziet er heerlijk en gemakkelijk uit!! Die staat zeker op ons taartenplateau!!!!!

  • Lianne 13 juli 2019 at 10:04 Reply

   Hey Karin, ja handig recept dit joh. Super snel klaar en een heerlijke smaak. Stuur maar een fotootje als je hem gemaakt hebt. 🙂

 • Daniëlle - Foodaholic.nl 25 juli 2019 at 11:32 Reply

  Erg leuk en lekker idee!

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

%d bloggers liken dit: