Chocolade banaan cake

Deze chocolade banaan cake maakte ik voor de foodblogswap van juli. Precies op tijd! Deze maand kreeg ik de blog van Simone van FoodQuotes toegewezen. Simone maakt niet alleen mega lekkere recepten, maar ook zulke mooie foto’s! Daar kan ik zeker nog van leren!

Als ware zoetekauw ging ik voor een cake. Wel met toevoegingen die ik niet eerder had gebruikt (bij elkaar dan). Want een yoghurtcake maakte ik eerder en een chocolade olijfolie cake ook, maar vanille yoghurt en olijfolie in één cake? Nee, dat nog nooit.

chocolade banaan cake

Maar hij is mega goed gelukt. Hij is zo hoog, omdat het bakblik eigenlijk iets te klein was, dus je kunt eventueel een groter formaat kiezen. De cake is heel zacht en heeft een rijke smaak door de vanille yoghurt, banaan en chocolade. Eigenlijk heb ik weinig gewijzigd aan het recept van Simone: enkel de uitvoering is anders en er zit banaan door (en op).

Deze combinatie bedacht ik, omdat ik op brood weleens chocoladepasta met banaan doe. Ik dacht wat op brood kan, kan in een cake ook.

Zoals je ziet, is de bovenkant iets te donker. Dat kwam omdat ik geen aluminiumfolie meer in huis had. Normaliter gebruik ik dat altijd als de cake nog niet gaar is, maar bovenop wel bruin genoeg. Maar helaas pindakaas! Wel een tip voor jullie dus. 😉

Ingrediënten chocolade banaan cake

  • 4 eieren
  • snuf zout
  • 250 g suiker
  • 300 g vanille yoghurt
  • 200 ml olie (zoals zonnebloem of milde olijf)
  • 500 g zelfrijzend bakmeel of bloem met 1 zakje bakpoeder
  • 70 g pure chocolade
  • 2 bananen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden. Neem een cakeblik van 24 cm of meer en spray dit in met bakspray en bekleed met bakpapier.

Doe de eieren, zout, suiker, vanille yoghurt en olie in een kom en klop dit luchtig en goed door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel toe.

Hak de chocolade in stukjes en snijd 1 banaan in stukjes. Voeg de stukjes chocolade en banaan toe aan het beslag. Doe het beslag in het cakeblik.

Snijd de andere banaan door de midden en leg die bovenop het beslag.

Zet daarna voor 60 minuten in de oven. Check of de cake gaar is met een satéprikker. Prikker schoon? Cake eruit.

Eet smakelijk! Welke voedselcombinaties vind jij lekker?


***** Hier vind je alle Paasrecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

No Comments

    Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!