Deze heerlijke walnoot chocolade croissants zijn perfect voor bij het ontbijt en de brunch. Maar niet getreurd ook tijdens de lunch of bij de koffie zijn ze verrukkelijk! Dit recept zag ik op de blog van Lizzy: Lizzy’s Food Corner. De blog van deze Belgische kattenliefhebster leerde ik kennen via de #swiepswapswoep van Mandy.

Wat is dat denk je misschien? Nou heel simpel: via Instagram krijg je een account toegewezen en daarvan maak je iets wat je aanspreekt. Dit is zeker geen geval van ruilen komt huilen, want dit recept is heerlijk! In het originele recept wordt bladerdeeg gebruikt en in plaats van walnoten hazelnoten, maar met drie grote walnotenbomen in de tuin kon ik niet om de walnoten heen.

Walnoot chocolade croissants

Het recept is ook lekker snel: zo’n 10 minuten voorbereiding en dan 15-20 minuten in de oven. Zeg nou zelf, da’s toch heerlijk! Zeker lekker gaat voorop, maar als het dan ook nog eens snel en gemakkelijk gaat dat is een pre!

Ingredienten walnoot chocolade croissants
  • 1 blik croissantdeeg (voor 6 croissants)
  • 125 + 25 gram pure chocolade
  • 30 gram boter
  • 100 gram walnoten
  • 1 ei
Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Pel de walnoten.

Rol het croissantdeeg uit. Druk de diagonale stippellijn stevig dicht. Snijd de rechte lijnen door. Snijd dan elk stukje deeg in tweeën (dan krijg je vierkanten).

Smelt 125 gram chocolade met de boter. Voeg hier de walnoten in stukjes aan toe. Bewaar 6 grote stukken walnoot voor de bovenkant. Verdeel het deeg over de plakjes croissant deeg

Vouw de punten van het deeg naar elkaar (als een envelop) en leg de croissants op de bakplaat. Met de dichtgevouwen kant naar boven. Duw waar het croissantdeeg overlapt een walnoot. Klop het ei los. Smeer de hapjes in met ei voor een mooie glans.

Bak de croissants in 15 – 20 minuten goudbruin. Smelt daarna de rest van de chocolade en verdeel deze over de croissants.

Daarna goed blazen en smullen geblazen. Van tevoren maken? Dat kan warm ze dan nog even 5 – 10 minuten op 200 graden op in de oven.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *