Elk jaar geven onze notenbomen hun vruchten weer in overvloed. Ook dit jaar waren er weer enorm veel walnoten gevallen. Hier moest ik natuurlijk iets lekkers mee maken.

Ik ging voor een recept wat ik al eerder online plaatste: de worteltaart (via de foodblogswap van de blog Tasty Healty Cooking).

Worteltaart klinkt altijd een beetje gek: alsof je een kilo wortels naar binnen zit te werken. Nou een kilo is wat overdreven en daarnaast er zit ook nog veel suiker, kaneel, walnoten en andere ingrediënten in deze taart, waardoor het een lekker geheel wordt. Zeker een aanrader als de van de smaak van speculaas(cake), kruiden als kaneel en van noten houdt. De walnoten kan je natuurlijk prima vervangen door een ander exemplaar.

worteltaart

Ingrediënten Worteltaart

Cake

  • 4 eieren
  • 400 gram suiker
  • 240 ml olie 
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eetlepels kaneel
  • 1 theelepel zout
  • 400 gram geraspte wortel
  • 150 gram walnoten

Glazuur

  • 300 gram roomkaas
  • 200 ml slagroom
  • 40 gram poedersuiker
  • decoratie: 40 gram walnoten
Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de springvorm (24 cm) in. Klop de eieren los met een mixer, voeg daarna de olie en suiker toe. Klop tot het een mooi glad, lichtgeel mengsel is. Voeg de bakmeel, bakpoeder, kaneel en zout toe en klop tot het een homogene massa is. Roer als laatste de wortels en gehakte walnoten erdoor.

Doe het mengsel in de springvorm en bak dit ongeveer 45 minuten. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Dat is als die er schoon uitkomt.

Maak het glazuur als de taart goed afgekoeld is. Klop de roomkaas los met de poedersuiker. Voeg hier de slagroom aan toe. Mix tot een stevige massa. Laat dit eventueel even opstijven in de koelkast. Snijd dan de taart doormidden. Verdeel de helft van het glazuur over de worteltaart. Stapel dan de andere helft er bovenop en verdeel het overgebleven glazuur over de taart. Strooi over de taart nog wat gehakte walnoten.

Eet smakelijk! Laat jouw favoriete recept met walnoten weten.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

6 gedachte over “Worteltaart”

Laat een antwoord achter aan Lianne Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *