Een monchoutaart krijgt een hele andere twist als je het maakt met een cakebodem en een zoete candybar. Een keer iets anders dan monchoutaart met kersen of ananas.

Deze Mars monchoutaart is niet heel lastig. Ik denk dat je – op misschien de spuitzak en het spuitmondje na – alles in huis hebt qua materialen. Een spuitzak en -mondje kan je kopen in de supermarkt. Geen spuitzakken te vinden? Gebruik een stevig plastic zakje en maak het spuitmondje vast met wat plakband.

De dulche de leche is het lekkerst als je die zelf maakt, maar daar moet je wel een paar uur voor uittrekken. Geen tijd of geen zin? Koop een potje Bebogeen in de supermarkt. Werkt ook prima!

Ik hoop dat je zin hebt in deze taart, het recept staat hieronder.

Mars monchoutaart

Ingrediënten Mars monchoutaart

Bodem

  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 Mars

Vulling

  • 250 + 200 ml slagroom
  • 150 + 20 gram dulche de leche
  • 200 gram monchou (pakje)

Decoratie

  • 4 Mars
Bereiding

Bekleed een springvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Mix de boter en suiker door elkaar. Voeg daarna één voor één de eieren toe. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe. Snijd de Marsjes in vieren. Spatel dit door het mengsel. Doe het beslag in de springvorm en verdeel dit over de bodem. Zet voor 15 – 20 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen.

Klop 250 ml slagroom stijf. Meng de dulche de leche met de monchou. Roer totdat er een egaal mengsel ontstaat. Spatel daarna de slagroom door het romige karamel mengsel. Als dat goed gemengd is, stort dat dan op de (afgekoelde!) bodem. Zet dit voor ongeveer 3 uur in koelkast.

Verdeel 20 gram dulche de leche over de bovenkant van de taart en smeer dit uit met een lepel.

Klop de rest van de slagroom stijf. Doe dit in een spuitzak met spuitmondje. Spuit toeven aan de zijkant van de taart. Snijd de Mars in stukken en leg deze op de toefjes slagroom. Daarna aansnijden maar!

Mars monchoutaart


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Mars monchoutaart”
  1. Oehh ik wil deze zaterdag maken voor mijn jarige vader die gek is op Mars. Welk formaat springvorm heb je hiervoor nodig?

    1. Ha Marit, heerlijk! Dat zal die vast erg lekker en leuk vinden. De springvorm is 24 cm. Alvast van harte gefeliciteerd met je vader. Groet, Lianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *