Na een flater van twee jaar geleden, deed ik opnieuw een poging om hartjeskoekjes te maken. Hieronder het resultaat van poging 1. Nu lukte de koekjes erg goed en daarom deel ik met jullie het recept. Leuk om te maken, weg te geven op Valentijn, Moederdag of elke dag dan ook.

Als je poging 2 bekijkt, dan zie je pas echt dat deze mislukt zijn haha.

Het zijn gewoon simpele koekjes, ik gebruik hiervoor het allerlekkerste koekdeeg van de bakkoningin Laura van Laura’s Bakery (het basisbakboek). Ik vind dit beslag zo lekker, dat ik stiekem al een deel op heb voordat het in de oven is geweest – oh, oh! Wie doet dat nog meer? Snoepen van rauw koekdeeg? Maar doordat ik twee kleuren deeg gebruik, sprinkles aan de zijkant doe en natuurlijk het hart in het midden is het een prachtig koekje geworden! Hier wordt je al blij van, zonder het te eten.

hartjeskoekjes

Ingrediënten hartjeskoekjes
  • 225 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eigeel
  • 280 gram bloem
  • snuf zout
  • 10 gram cacao
  • hartjes sprinkles
  • extra nodig: hartjes uitsteker
Bereiding

Mix de boter en de suikers tot een romig geheel. Voeg de eidooier toe en mix deze door het mengsel. Voeg de bloem en het zout toe en kneed tot een stevig deeg. (Dit kan met de mixer, maar ook met je handen).

Verdeel dan het deeg in tweeën. Voeg de cacao toe aan de ene helft en kneed de cacao door het deeg.

Leg het deeg minimaal een uur in de koelkast, of een half uur in de diepvries om stevig te worden. Rol het blanke deeg uit en steeg hier hartjes uit. Stapel deze op. Druk de hartjes goed op elkaar, zodat het een stevige stapel wordt.

Rol van het chocolade koekdeeg strengen en leg deze om de hartjesstapel heen. Belangrijkste punten zijn: twee strengen aan de punt van het hart aan weerszijden en een in de punt van het hart aan de bovenkant. Daarna rol de de rest van het deeg om het hart heen. Rol daarna heen en weer over de werkbank zodat het een ronde rol wordt. Duw aan de zijkant de hartjes sprinkles. Leg de rol daarna voor een uur in de koelkast om op te stijven.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd plakjes van zo’n 1,5 cm dikte en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin en gaar. Laat daarna volledig afkoelen en dan kan je gaan genieten van je hartjeskoekjes. ♥ ♥ ♥

Andere lieve recepten vind je hier! Mijn favoriet is de kiekeboecake met het verborgen hart.

Dit artikel bevat affiliate links, meer info? Zie mijn disclaimer.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

12 gedachte over “Hartjeskoekjes”
    1. Dank je! Het is even puzzelen, om hem helemaal goed te krijgen, maar het lukt wel. En zoals je kan zien: oefening baart kunst. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *