Deze blog had eigenlijk op tweede kerstdag online moeten komen. Elke dinsdag en vrijdag plaats ik namelijk een nieuwe blog online. Maar ik denk niet dat jullie het erg vinden als het recept een dag later is. Dit recept is een heerlijk hapje voor Oudejaarsdag of op elke andere gelegenheid dan ook.

Foto via Laura’s Bakery

Het bakboek van Laura’s Bakery

Vandaag weer een keer een hartig recept, uit een bakboek van een redelijk zoete foodblogger. Jullie kennen haar vast wel: Laura Kieft van Laura’s Bakery. Dit recept komt uit het tweede boek van Laura, het zijn de ‘cervelaat-roomkaas croissanthapjes’. Zo zie je maar dat je croissantdeeg zoet en hartig kunt gebruiken.

Aangezien Laura bij mij vooral als zoete bakker bekend staat vond ik het leuk om een hartig hapje uit te kiezen, want ook daar heeft ze heerlijke recepten voor. In het eerste boek leert ze ons de basis van het bakken. In het tweede boek geeft ze ons nog meer recepten om verder te gaan met de basiskennis.

Inhoud

Het boek bevat 70 recepten verdeeld over 5 hoofdstukken. Daarnaast is er nog een hoofdstuk met ‘Tips en Trucs’ en enkele vullingen vanuit het eerste boek.

De hoofdstukken , met elk 14 recepten, zijn als volgt:

  • Taarten en Cakes: oude bekenden, zoals appeltaart, kwarktaart en haar beroemde stroopwafeltaart, maar ook nieuwe recepten een hazelnoot-schuimtaart speciaal voor moeder (die heeft ook een leuke blog) en de koffietaart met Café Noir koekjes.
  • Koekjes: Gevulde koeken, pindakaaskoeken, fudge koeken, cantuccini, je vind het allemaal in dit boek! Mijn favoriet: de chocolate chip cookies. Ik ben dol op chocolade!
  • Klein gebak: Allemaal prachtige hapjes voor tijdens een verjaardag of high tea. Van schuimpjes en truffels tot bladerdeegschelpen en scones. Er is voor ieder wat wils.
  • Desserts: Heerlijke toetjes staan er in dit boek. Ik ga zeker te weten de lava cakejes nog een keer maken en ook de koffie-karameltaart staat op mijn baklijstje.
  • Borrelhapjes: Ik vind het tof dat Laura 14 diverse borrelhapjes heeft bedacht. Een hartige cake, wraps, pizza bonbons, popcorn of het recept wat ik zo dadelijk met jullie deel: hartige croissants met cervelaat.

Pet je af voor Laura, die opnieuw een prachtig boek heeft neergezet met duidelijke foto’s en zo af en dan stap voor stap foto’s. Ik vind de uitleg erg duidelijk en het is een gevarieerd aanbod aan recepten.

Ingredienten hartige croissants met cervelaat
  • 1 blik croissantdeeg
  • 100 gram roomkaas
  • 5 plakjes cervelaat
  • Italiaanse kruiden
  • 1 ei
Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Rol het croissantdeeg uit. Druk de diagonale stippellijn stevig dicht. Snijd de rechte lijnen door. Snijd dan elk stukje deeg in drieën.

Verdeel de roomkaas over de stukjes deeg, laat de randen vrij. Strooi over de roomkaas wat van de Italiaanse kruiden. Leg op elk stukje ook een half plakje cervelaat.

Rol de lapjes deeg op en leg op de bakplaat. Klop het ei los. Smeer de hapjes in met ei en strooi hier ook nog wat kruiden over.

Bak de croissanthapjes in 10 – 12 minuten goudbruin.

Daarna goed blazen en smullen geblazen. Van tevoren maken? Dat kan warm ze dan nog even 5 – 10 minuten op 200 graden op in de oven. Maak jij weleens zelf croissants en maak je dan een zoete of hartige variant? En ken jij het boek van Laura al?

Boek kopen?

Dat kan!

Auteur: Laura Kieft
Uitgeverij: Forte Culinair
Prijs: 24,95
Te koop: boekhandels of Bol.com

Dit bericht bevat producten die ik opgestuurd heb gekregen en affiliate links. Voor meer info, check mijn disclaimer.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Hartige croissants met cervelaat”
    1. Het is ook een erg leuk boek Joke, dus ik deed het met alle liefde en plezier. Ik pak het er vaak even bij als ik wil kijken hoe een ander een bepaald recept maakt of welke oventijd en -temperatuur wordt gebruikt. Groet, Lianne

Laat een antwoord achter aan Lianne Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *