Noten cakejes – Basisrecept

Als ik niks te doen heb, ga ik graag bakken. Maar soms komt dat helemaal niet uit, want ja, wat moet je nou met een grote taart als er geen visite komt? Je kunt hem natuurlijk invriezen of weggeven, ook heel leuk, worden de buren ook blij van. Maar je kunt ook wat minder maken.

Daarom vind ik muffins enorm geschikt om te maken. Het is zo gepiept, je kunt variëren naar hartelust en je kunt er net zoveel maken als je zelf wilt. Met dit recept maak je 6 muffins, maar wil je er meer verdubbel dan gewoon. Oh ja, ik weet trouwens heel niet of je het echt muffins noemt want daar heb je ook weer regels aan, daarom cakejes, 😀

Oh ja, ik gebruik in dit recept walnoten, maar kies gewoon wat je lekker vind he. Alles kan. Stukjes chocolade, pistachenoten, stukjes stroopwafel noem maar op. Gebruik gewoon wat je in huis hebt.

Zo nu aan de slag!

Ingrediënten voor 6 cakejes (met walnoten)

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker (varieer eventueel met lichtbruine basterdsuiker)
  • scheutje vanille aroma
  • 50 gram walnoten
  • snufje zout
  • kaneel en/of koek- en speculaaskruiden naar smaak

Bereiding

Hop, hop aan de slag! 

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Doe de boter en suiker in een kom en mix goed door tot een geheel. Voeg daarna één voor één de eieren toe. En mix telkens goed door. Je krijgt nu een lekker luchtig beslag.

Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, de vanille aroma, het snufje zout en de kruiden toe. Mix tot een luchtig en egaal cakebeslag.

Kraak de walnoten, ik vind dat altijd het leukst, maar duurt wel lang :), breek in stukjes en roer door het beslag. Bewaar er een paar ter decoratie.

Noten cakejes

Zet nu de muffinvormpjes in de muffinbakvorm en doe hier met behulp van een ijslepel het beslag in. Verdeel nog wat stukjes walnoot over de bovenkant. Zet daarna in de oven voor ongeveer 15 minuten.

Echt een ijslepel gebruiken is ideaal. Het portie is precies goed en je cakejes zijn allemaal even groot. Helemaal geweldig toch?! Rutger geeft nog meer tips waar je een ijslepel voor kunt gebruiken.

Wat is jouw favoriete muffin?


***** Hier vind je alle Paasrecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 Comments

  • Ma 27 januari 2017 at 11:41

    ‘t ziet er allemaal weer lekker uit.
    Geweldig, met deze leuke foto’s.
    Ga zo door!
    ♥ Ma

    Reply
  • Hannie 17 augustus 2018 at 10:47

    Ben ze nu aan het maken, maar 15 minuten op 160 graden, daar worden ze hier niet bruin van. En mijn oven is prima.

    Reply
  • ingrid 10 maart 2019 at 07:50

    ik strooi over dit soort cakejes vaak nog wat kaneelsuiker, dan krijg je een lekker krokant bovenkantje

    Reply
    • Lianne 18 maart 2019 at 10:07

      Klinkt goed, lekker! Bedankt voor de tip Ingrid. 🙂

      Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!