Vorig jaar rond Oud & Nieuw plaatste ik het recept voor mini – saucijzenbroodjes. Je hebt het zo gemaakt en het is heerlijk als snack op Oudjaarsdag. Dit jaar deel ik met jullie het recept voor mini appelflapjes. Ook zo gemaakt en heel erg lekker. Dus voor de hartige of de zoete trek heb je nu allebei een snack.

Deze mini appelflapjes zijn in ongeveer 20 minuutjes gemaakt. Je kunt natuurlijk ook een grote variant maken, maar ik vind deze kleine variant wel schattig. Bovendien eet dat wat gemakkelijker. Het lijkt mij ook leuk om deze te trakteren op school als je kind jarig is bijvoorbeeld.

Ingrediënten mini appelflapjes

  • 10 plakken bladerdeeg (1 pakje)
  • ongeveer 2 appels
  • 50 gram rozijnen
  • 1 eetlepel abrikozenjam
  • halve eetlepel kaneel
  • 1 ei
  • suiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 165 graden. Leg op een bakplaat een vel bakpapier.

Rasp de appel en wel de rozijnen 15 minuten in lauwwarm water

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, haal het velletje bakpapier eraf en snijd de plakjes diagonaal doormidden (je krijgt dan twee driehoeken)

Maak de vulling door de volgende ingrediënten in een kom te doen en goed door elkaar te roeren:

  • geraspte appel
  • rozijnen
  • abrikozenjam
  • kaneel

Verdeel daarna op elke driehoek ongeveer 1 eetlepel van het bovenstaande mengsel.

Vouw de driehoek bladerdeeg dubbel en druk de randen goed aan. Dit kan met je vingers of met behulp van een vorkje. Klop het ei los in een bakje en smeer de appelflapjes hiermee in. Verdeel daarna wat suiker over de bovenkant van de appelflapjes.

Bak ze daarna in 20 – 25 minuten goudbruin en knapperig in de oven.

Bon appétit! Wat serveer jij tijdens Oud & Nieuw?

Ps. Heb jij mijn review van Koopmans Oviebollen al gezien? Lees hem hier op Facebook!

 

 


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *