Deze cake met appel en karamel moet je zeker proberen. Nu de herfst voor de deur staat passen deze smaken heerlijk bij het seizoen. Het leuke eraan is dat het een up-side-down cake is. Als je hem uit de oven haalt zie er niets bijzonders aan, maar als je hem omdraait, komt de karamelgeur je tegemoet!
Bakkers klaar? Bakken maar!
Ingrediënten cake met appel en karamel
- 200 gram zachte boter
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 150 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker (16 gram)
- 2 eetlepels kaneel
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram dulche de leche
- 2 appels
Bereiding
Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet de randen van een bakblik (20 x 20 cm) met boter en bekleed met bakpapier.
Meng de zachte boter met de bruine basterdsuiker, suiker, vanillesuiker en kaneel tot een zacht en egaal mengsel. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe aan het mengsel. Wacht met het toevoegen van het volgende ei, totdat het ei helemaal is opgenomen in het mengsel.
Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe en mix totdat er een egaal en luchtig cakebeslag overblijft.
Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Doe de appelstukjes in een kom en doe hier de dulche de leche bij. Meng dit goed door elkaar. Verdeel daarna het karamel – appel mengsel over de bodem van het bakblik. Verdeel hier het cakebeslag gelijkmatig overheen.
Zet de cake met appel en karamel in de oven voor ongeveer 45 – 60 minuten. Steek na het bakken in satéprikker in de cake, wanneer deze er schoon uitkomt is de cake gaar. Laat hem kort afkoelen in het blik voordat je hem op een rooster stort. Laat daarna helemaal afkoelen, snijd in blokjes en deel uit!
Tip
Voor de variatie kan je ook wat appel door het beslag doen. Ik zou een 1 of 2 appels in stukjes snijden en even mengen met 1 eetlepel bloem, zo zakken ze niet naar beneden. Daarna meng je de appelstukjes door het cakebeslag.
Wat is jouw favoriete cake combinatie?
***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****
Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.
water komt me in de mond….
Ziet er lekker uit he. 😀
Wauw! Dit ziet er ook al zo lekker uit! Ik mag van je blog koken deze foodblogswap maar je maakt de keuze er niet gemakkelijk op 😀
Oeh, ik ben heel erg benieuwd wat je gaat maken. Veel succes met het maken van een keuze in elk geval!
Klinkt heerlijk!
Heerlijk en exclusief die baksel van de Zoetekauw!
Ga zo door.
Liefs je mum
Jammer dat we gisteren de laatste restjes op hebben gegeten he. 🙁 Ach ja, ik ga gewoon weer wat nieuws bakken.
Hmm heerlijk! Appel en karamel alleen al is een super combi!
Ja, heerlijk hé. Past zo goed bij het seizoen. 🙂