Appel-kruimelcake

Appels in baksels vind ik altijd enorm lekker en ik vond het daarom ook erg leuk dat Annemarie haar recept met mij wilde delen. Dit recept voor deze appel-kruimelcake is niet enorm moeilijk, maar het resultaat is geweldig! O, en als je geen bruine basterdsuiker hebt, dan kan het eventueel ook met witte basterdsuiker, maar voeg dan wat extra kaneel of speculaaskruiden toe.

Appelcake met kruimeltopping

Wil jij ook een recept delen? Mail dan naar info@de-zoetekauw.nl (met of zonder foto’s)

Ingrediënten (1 appel-kruimelcake)

Cake

  • 450 gram appels
  • wat citroensap
  • 185 gram zachte boter
  • 165 gram fijne suiker
  • 2 eieren
  • 335 gram zelfrijzend bakmeel
  • 180 ml melk

Topping

  • 100 gram bloem
  • 3 theelepels kaneel
  • 60 gram koude boter in stukjes
  • 75 gram bruine basterdsuiker

Appel-kruimel cake

Bereiding

Vet een bakvorm in van ongeveer 23 bij 23 cm. Leg er bakpapier in wat aan twee kanten uitsteekt zodat je de cake er makkelijk uit kan tillen.

Cake:

Schil de appels en haal het klokhuis eruit. Snijd in dunne plakjes. Besprenkel met wat citroensap zodat ze niet verkleuren.

Klop de boter met de suiker tot een luchtige massa. Voeg een voor een de eieren toe en klop steeds goed door. Daarna afwisselend bloem en melk erdoor roeren. Doe 2/3 van het beslag in de vorm en strijk het glad. Leg de appelschijfjes erop en daarna de rest van het beslag.

Topping:

Snijd de boter in kleine stukjes en maak de kruimeltopping door alle ingrediënten tot een kruimelig geheel te mengen (met de hand of de keukenmachine/mixer)

Verdeel dit over het beslag en bak het geheel in de voorverwarmde oven op 180 graden, ongeveer 1 uur. Met een satéprikker even controleren of hij gaar is.

Appel-kruimelcake

 

Wat is jouw lievelingsrecept met appels?


***** Hier vind je alle Paasrecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

6 Comments

  • Mariska 22 april 2016 at 07:49

    Heeeerlijk idee en hij ziet er ook heéél geslaagd uit!

    Reply
    • Lianne 22 april 2016 at 08:14

      Dankjewel Mariska! Hij smaakte prima! 🙂

      Reply
  • liefdevoorbakken 25 april 2016 at 15:43

    Ooh dit ziet er lekker uit! Daar willen wij wel een stukje van proeven 🙂

    Reply
    • Lianne 26 april 2016 at 09:47

      Dankjewel! Haha dat kan hoor! (..door hem te maken)

      Reply
  • Nancy 1 september 2016 at 13:58

    mmmm net de appelkruimelcake uit de oven gehaald,stukje afgesneden,maar nog te warm,kan niet wachten!! Inmiddels staat nu de kruidcake/koek in de oven..

    Reply
    • Lianne 1 september 2016 at 14:16

      Wat leuk! Hopelijk smaken ze goed! 🙂 Als je wilt mag je een foto sturen, is altijd leuk om te zien wat anderen ervan bakken. 😉

      Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!