Worstenbroodjes

Vandaag een recept van een andere blog. Ik doe namelijk mee met de foodblogswap. Bij deze foodblogswap, waarbij je mag bakken of koken van een andere blog, mocht ik een recept uitkiezen van de blog van Marco en Veronique. Op hun Engelse blog, ohmydish.com delen ze enorm veel recepten. Er is voor iedereen wat wils. Zoet, hartig, lunch, ontbijt, diner, noem maar op en je vind het op hun site. Zeker even een kijkje nemen dus.

worstenbroodjes

Ik wilde iets kiezen wat op mijn blog past, maar ook een keer iets anders dan een zoete taart. Vandaar dat ik ging voor deze worstenbroodjes. Deze broodjes passen goed bij mijn geliefde Brabant! 🙂 En zeker iets anders dan saucijzenbroodjes, hoewel deze ook heerlijk zijn.

Zelf heb ik het brood vervangen door paneermeel en ook met de kruiden heb ik wat gespeeld. Dit doe ik voornamelijk op gevoel en tijdens het proeven dacht ik dat het misschien wel lekker zou zijn om een eetlepel curry door het gehakt te doen. Proberen en proeven maar.

Ingrediënten (12 worstenbroodjes)

 • 400 gram half-om-half / rundergehakt
 • 520 gram bloem
 • snuf zout
 • 60 ml melk
 • 1 zakje gist (7 gram)
 • 1 theelepel suiker
 • 50 gram boter
 • 250 ml handwarm water
 • paneermeel
 • 2 eieren
 • kruiden naar smaak, bijvoorbeeld: gehaktkruiden, zout, peper

Bereiding

Verwarm de melk, zodat deze handwarm is en doe daarna de gist erbij. Laat dit 10 – 15 minuten staan, zodat de gist kan gaan werken. Mix dan met een mixer met deeghaken de bloem met het zout en doe hier het gistmengsel, de boter en het water bij. Mix totdat er een soepel deeg ontstaat.

Laat dit 15 minuten rusten en kneed het daarna door. Leg dan de deegbal in een kom met een theedoek eroverheen en laat 1 uur rijzen. In dit uur kan je het gehaktmengsel maken voor in het broodje. Dit doe je als volgt: meng het gehakt met 1 ei en het paneermeel totdat het niet meer erg plakkerig is. Daarna doe je de kruiden erbij doe dit naar smaak, maar voeg wel genoeg peper en zout toe. Anders proef je het later niet meer goed terug. Verdeel het gehakt daarna in 12 gelijke delen.

how-to-worstenbroodjes

Verwarm dan de oven voor op 220 graden. Als het deeg lang genoeg gerezen is verdeel dan ook het deeg in 12 gelijke delen. Dan kan je de worstenbroodjes gaan maken. Hieronder zie je de foto hoe je dit doet. In elk geval rol je het deegballetje uit tot een rechthoek. Hier leg je het worstje in. Maak dan de zijkanten eerst dicht, en vouw het broodje dan dicht. Rol nog even zodat de onderkant goed vast zit. Leg het broodje daarna op de bakplaat met de onderkant naar beneden.  Ga zo door totdat je 12 worstenbroodjes hebt.

Bestrijk met het andere ei de worstenbroodjes, zodat ze dadelijk een mooie bruine kleur hebben. Zet ze dan in de voorverwarmde oven voor zo’n 20 minuten, totdat ze goudbruin zijn.

En dan: eet smakelijk!

 


***** Hier vind je alle Paasrecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

8 Comments

 • Marga . 29 maart 2016 at 08:24

  Worstenbroodjes….die koop ik, als we ze al eten tenminste.
  Maar een volgende keer wil ik ze zelf weleens gaan maken dan.
  Ik eet tegenwoordig voornamelijk plantaardig maar af en toe komt er wel vlees voorbij.
  Manlief eet trouwens wel gewoon vlees hoor, dus die wil dit zeker wel eten

  Reply
  • Lianne 29 maart 2016 at 15:09

   Leuk! Zeker eens proberen, stuur je dan een foto? 🙂

   Reply
 • Mariska 29 maart 2016 at 08:29

  Worstenbroodjes zijn echt lekker! Zelf gemaakt nog beter natuurlijk, lekker idee 😀

  Reply
  • Lianne 29 maart 2016 at 15:09

   Ja, zeker heerlijk!

   Reply
 • Desiree | Sweet Happinez 31 maart 2016 at 06:24

  Ik ben dol op worstenbroodjes, maar ik heb ze nog nooit zelf gemaakt

  Reply
  • Lianne 31 maart 2016 at 09:10

   Toch eens proberen dan! 🙂

   Reply
 • liefdevoorbakken 31 maart 2016 at 13:05

  Wij hebben nog nooit zelf worstenbroodjes gemaakt! Zien er lekker uit!

  Reply
  • Lianne 31 maart 2016 at 15:20

   Dankjulliewel! Gaan jullie ze proberen? 🙂

   Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!