Deze jamtaart kan je vergelijken met een boterkoek, maar dan nog lekkerder. Door de jam krijgt de koek een heerlijke smaak en wordt hij lekker smeuïg. De koek zelf is wel stevig, want het is een boterkoek. Wil je meer een cake structuur? Gebruik dan zelfrijzend bakmeel in plaats van bloem.

Hero heeft heerlijke jam in het assortiment met 4 duidelijke ingrediënten: fruit, suiker, pectine en citroensap. Daar houd ik van. Geen rommel of vage ingrediënten, maar heldere taal.

Het recept voor deze jamtaart heb ik gekregen van een van mijn lezers. Die gaf aan dat ze het bij haar thuis al erg lang maken en dat het nooit verveeld. Ik vind het fijn dat ze het recept heeft gedeeld want het smaakt inderdaad heerlijk!

jamtaart

Ingrediënten jamtaart

  • 300 gram bloem
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 210 gram boter
  • 1 eetlepel vanille aroma
  • snuf zout
  • 200 gram Hero aardbeienjam

jamtaart

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een boterkoekblik in met boter.

Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Kneed de bloem, witte basterdsuiker, boter, vanille aroma en het zout door elkaar.

Gebruik 2/3 deel van het deeg voor de bodem van de taart. Druk dit goed in de vorm.

Verdeel de jam over het deeg. Smeer dit goed uit.

jamtaart

Het overige deel van het deeg gebruik je voor op de jam. Rol het deeg uit en druk er sterren uit. Leg deze sterren op de jam. Smeer voor een lekker kleurtje de sterren in met melk of een geklutst ei.

Tip: Varieer hierbij natuurlijk zoveel als je zelf wilt, kies voor andere vormen, een raster of ga voor kruimels. Wil je er kruimels van maken? Kneed dan twee eetlepels bloem door de rest van het deeg. Zo ontstaat er een kruimelig deeg.

Zet voor 20 minuten in de oven. Daarna is de jamtaart goudbruin. Laat goed afkoelen en snijd daarna in punten. Serveer eventueel met een toef slagroom of een bolletje ijs. Geniet ervan!

jamtaart

Dit artikel is in samenwerking met Hero. Dat veranderd natuurlijk niets aan mijn smaak of mening. Meer informatie? Lees dan mijn disclaimer.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Jamtaart”
  1. Superlekker! Ik heb hem gemaakt met zelfgemaakte perzik/nectarinejam. Wel 5 minuutjes langer gebakken om hem mooi bruin te krijgen.
    Dit is een blijvertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *