Mango chocoladebroodjes

Deze mango chocoladebroodjes zijn ideaal als ontbijt of bij de lunch. Bovendien zijn ze in een handomdraai gemaakt, dus ideaal!

De grap van deze broodjes: mango chutney is niet zoet, maar hartig. En dat hoort eigenlijk niet zo thuis in deze broodjes. Het zit namelijk zo: in de Foodybox Zomer die ik ontvangen heb, zaten allerlei lekkere producten. Waaronder deze mango chutney van Geeta’s. Als ‘kind van het platteland’ en ‘geval wat de boer niet kent dat eet die niet’, dacht ik dat mango chutney een soort jam was. Maar toen ik het op het croissantdeeg smeerde, zaten er allerlei stukjes in. Dus ik bekeek de ingrediënten blijkt er dus knoflook, peper en allerlei andere kruiden in te zitten. Oei!

Toch maar wel gemaakt en geproeft. Tsja, ik zou het op deze manier niet nog eens maken, maar met mangojam of mangopuree is dit vast enorm lekker!

Wie herkent zich in mijn domme keukenblunder?

Trouwens: deze hapjes maakte ik ook eens met salami, als hartige variant dus! Lekker joh!

mango chocoladebroodjes

Ingredienten mango chocoladebroodjes
  • 1 blik croissantdeeg
  • 100 gram mangojam/mangopuree – of voor de durfallen: mango chutney
  • 100 gram chocoladepasta
  • 1 ei
  • kristalsuiker
Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Rol het croissantdeeg uit. Druk de diagonale stippellijn stevig dicht. Snijd de rechte lijnen door. Snijd dan elk stukje deeg in drieën.

Smeer de ene helft van het stukje croissantdeeg in met de chocoladepasta en de andere helft met de mangojam.

Rol de lapjes deeg op en leg op de bakplaat. Klop het ei los. Smeer de hapjes in met ei en strooi hier ook nog wat suiker over.

Bak de croissanthapjes in 10 – 12 minuten goudbruin.


***** Hier vind je alle Sinterklaas recepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

No Comments

    Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!