Bruidstaart

Wat een lange radiostilte op mijn blog… Ik kan mij nu gaan verontschuldigen, maar dat doe ik niet. Waarom niet? Ik heb er van genoten om niet te bakken. Ik heb heerlijk vakantie gevierd en nog lang van mijn vakanties nagenoten.

Bruidstaart

Nu even een kort bericht tussendoor voordat ik weer recepten met jullie ga delen: ik heb namelijk mijn allereerste bruidstaart gemaakt. Een vriendin van mij vroeg of ik het leuk vond om haar bruidstaart te maken. Een hele eer natuurlijk en ook wel spannend. Gelukkig is het nogal een relaxt stel, alles was prima en goed, dus ik kon mooi mijn gang gaan.

Uiteindelijk heb ik een stapeltaart van vier lagen gemaakt. Elke laag bestaat uit vier plakken biscuit gevuld met aardbeien bavarois en botercrème. De buitenkant is licht ingesmeerd met botercrème, zodat je het een ‘naked cake’ kan noemen. De decoratie is lekker simpel: veel fruit!

Mijn grootste zorg was dat de taart in zou zakken bij vervoer of bij het aansnijden. Gelukkig is het niet gebeurd en was de taart goed geslaagd!

bruidstaart

bruidstaart

Wie van jullie heeft er weleens een bruidstaart gemaakt en wat was jouw grootste angst?

De foto’s zijn gemaakt door: Juliette Fotografie

 


***** Hier vind je alle Valentijn recepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 Comments

 • Daniëlle - Foodaholic.nl 4 september 2018 at 13:34

  Hij is echt prachtig! Mag je trots op zijn!

  Reply
  • Lianne 5 september 2018 at 14:21

   Dank je! Ja, vond het ook een enorm leuk project! 🙂

   Reply
 • deindomama 19 september 2018 at 15:52

  Mooi gelukt, je bruidstaart! En compliment ook aan Juliette Fotografie, mooie Foodpics!

  Reply
  • Lianne 9 oktober 2018 at 21:35

   Dank je! Het is ook wel m’n pronkjuweel hoor. 😉

   Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!