Zoete lolly

Eerst had ik als receptbeschrijving: banaan marshmallow chocolade lolly, maar dat vond ik wat aan de lange kant. Zoete lolly is dan wat beter. Alhoewel het eerste wel alles benoemd wat deze heerlijke traktatie in zich heeft. Want het is echt een traktatie, niet alleen omdat het lekker is, maar ieder kind zal hier dol op zijn. Bovendien, ouders, wees gerust het is gemakkelijk om te maken.

Zoals ik eerder vertelde vind ik het leuk om traktaties te maken, dus er komen er nog een paar online. Gewoon een beetje knutselen met eten en dan hopen dat er iets leuks en lekkers uitkomt. Dat klinkt mij als muziek in de oren.

zoete lolly

Banaan is altijd wel geliefd bij kinderen, je kunt ook kiezen voor banaan sushi, dus dat heb ik gebruikt. Samen met zoete spekjes en chocolade. Ieder kind  – en volwassene – zal niet van kokos houden, maar je kunt de lollies natuurlijk ook besprenkelen met hagelslag. Dat smaakt ook erg lekker!

Ingredienten banaan marshmallow chocolade zoete lolly

10 stuks

  • 2 bananen
  • 15 grote marshmallows
  • 400 gram pure chocolade
  • 100 gram kokos
  • 10 ijsstokjes
Bereiding

Lekker simpel receptje dit keer. Want in een paar stappen ligt deze zoete lolly in de koelkast.

Snijd de bananen in 20 plakjes. Snijd de marshmallows door de midden. Neem een ijsstokje en prik hier een marshmallow-banaan-marshmallow-banaan-marshmallow op. Herhaal dit voor de rest.

Zet een bord klaar met bakpapier erop.

Smelt de chocolade en doe dit in een hoge beker of glas. Dip de zoete lollies hierin, klop de overtollige chocolade voorzichtig af. Strooi aan alle kanten wat kokos en leg de zoete lolly op het bakpapier. Laat de chocolade uitharden in de koelkast en daarna kan je smullen. Wil je ze nu later uitdelen? Dat kan! Bewaar ze dan wel in de koelkast, anders wordt de banaan niet zo blij.

zoete lolly


***** Hier vind je alle Valentijn recepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

No Comments

    Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!