Eieren. Als thuisbakker gebruik ik deze erg vaak. Niet alleen voor zoete baksels, zoals in cake of een lekkere chocolade cheesecake. Ook voor hartige hapjes komt dit product van de kip goed van pas. Denk maar aan gevulde eieren als snack voor een verjaardagsfeestje of om het bladerdeeg van de kaasvlinders extra mooi te laten kleuren. Een ei over bladerdeeg zorgt namelijk voor een mooi glansje.

In baksel is ei meestal het bindings- en het rijsmiddel. Waardoor je cake dus extra lekker luchtig wordt en zodat hij niet als een plumpudding in elkaar zakt. Echt een manusje van alles dus die eieren.

Zelf hebben wij thuis zo’n zes kippen lopen en deze dames voorzien ons wekelijks van een heel aantal eieren. Ideaal om mee te bakken, maar natuurlijk ook heerlijk op brood, in de sla of uit het vuistje.

Dit recept voor banketbakkersroom komt uit het ‘oude’ Magriet Kookboek. Ooit ergens opgedaan op een rommelmarkt en ik leer er zeker van. Er staan namelijk veel basis recepten in en daarna worden er daarop allerlei variaties gegeven. Ik vind het zo leuk om oude spullen te vinden op rommelmarkten die ik goed kan gebruiken voor mijn blog. Niet alleen bordjes en bestek wordt meegenomen, maar ook leuke bakboeken, blikken en potjes.\

banketbakkersroom

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van volle melk. Juist door volle melk te gebruiken is de banketbakkersroom nog beter en voller van smaak. Zeker doen dus. Ik had nog nooit banketbakkersroom gemaakt, dus een keer moet de eerste zijn. Hij is goed gelukt, dus jij kan het ook!

Ingrediënten banketbakkersroom
  • 500 ml volle melk*
  • 4 eidooiers
  • 50 gram bloem
  • 1 vanillestokje of vanillearoma
  • 100 gram suiker

*ontvangen via Den Eelder

Bereiding

Breng de melk in de pan aan de kook met de vanille. Roer de eieren met de suiker los in een andere kom. Voeg hier de bloem aan toe. Neem dan wat van de warme melk en doe dit in de kom met het eiermengsel en roer totdat er een papje ontstaat (vloeibaar). Giet dat papje dan bij de rest van de melk en breng dit opnieuw aan de kook. Laat dan zo’n 5 minuten doorkoken – blijf roeren! Dan ontstaat er als het goed is een dikke pap.

Giet deze pap in een schaal en doe hier plastic folie overheen. Druk dit op de banketbakkersroom. Op die manier ontstaan er geen vellen. Deze banketbakkersroom is een tijdje houdbaar en erg lekker in broodjes (puddingbroodjes), soezen of met het recept wat volgende week online komt. 😉

Heb jij weleens banketbakkersroom gemaakt en wat is jouw favoriete recept met banketbakkersroom?

Bron

Bovenstaande link is een affiliate link. Als jij iets bestelt, krijg ik een kleine vergoeding. 


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *