Appelflappen heeft waarschijnlijk het grootste gedeelte van de thuisbakkers wel gemaakt. Als je ze niet gemaakt hebt, dan heb je ze vast wel gegeten. Het zusje van de appelflap is de kersenflap. Even simpel als de appelflap en ook erg lekker! Eerst wilde ik kersen op siroop gebruiken voor dit recept, maar ik denk dat het toch verstandiger is om kersenvlaaivulling te gebruiken. Dit zorgt voor een heerlijke zoete vulling en het maakt het recept ook erg gemakkelijk. Met 4 ingrediënten tover je deze kersenflappen binnen een half uurtje op tafel! Dat is toch genieten vanaf de bovenste plank?

kersenflappen
Ingrediënten kersenflappen
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 blik kersenvlaaivulling
  • 30 gram suiker
  • 1 ei
Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een bakplaat en leg daar een vel bakpapier op.

Snijd het bladerdeeg in 15 stukken (je houd dan 1 stuk over, dit kan je dan een mini kersenflapje van maken). Verdeel over 7 stukjes een eetlepel kersenvlaaivulling.

Maak in de andere 7 stukjes 3 kleine sneetjes in het bladerdeeg. Dit zorgt niet alleen voor een mooi effect, maar zo kan ook de lucht ontsnappen uit de kersenflap.

Leg de plakjes bladerdeeg over de kersenvlaaivulling. Druk de zijkanten stevig aan.

Smeer het bladerdeeg in met een losgeklopt ei en strooi hier rijkelijk suiker overheen. Leg de kersenflappen op het bakpapier en bak in 20 minuten goudbruin en knapperig.

Laat daarna even afkoelen en geniet van je heerlijke homemade kersenflap. Heb jij al weleens zelf kersenflappen gemaakt?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

9 gedachte over “Kersenflappen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *