Dag 2017, Hallo 2018

Allereerst de beste wensen voor 2018!

In het eerste artikel van 2018 blik ik samen met jullie terug op het jaar 2017 en kijk ik met jullie vooruit naar 2018. Wat waren de hoogtepunten van het afgelopen jaar en wat wil ik graag nog doen in 2018.

Foodbucketlist

Allereerst wil ik met jullie kijken of ik de doelen die ik begin 2017 heb gemaakt, ook behaald hebben. Alhoewel doelen, is niet het juiste woord. Het ging meer over recepten die ik graag wilde maken. Want aantallen en statistieken vind ik waanzinnig leuk, maar ik wil mijzelf daar niet op focussen. Toch heb ik ook daarover leuk nieuws, daar kom ik zo op terug.

Wat stond erop: pannenkoekentaart, chocolade stapeltaart, koekjes met figuur, kiekeboe-cake, sloffentaart, bokkepootjes, baverois, bountytaart, pindakaastaart, mini-kwarktaartjes. Score:Β 4/10. ONVOLDOENDE.

Ach ja, we laten de andere openstaan, wie weet lukt het dit jaar.

Edit 7-2-2017: de pindakaastaart staat inmiddels online!

Foodpost

In 2017 kreeg ik ook veel producten opgestuurd. Van bakboeken tot keukenhulpjes en van wijn tot chocolade. Met sommige producten deel ik dan recepten op mijn blog of op Instagram (dit ontbijtjeΒ – vergeet je mij daar niet te volgen?). Hieronder een paar recepten die ik gemaakt heb met producten die ik heb ontvangen. Allen die mij wat opgestuurd hebben, hartelijk dank!

 

 1. Een heerlijke aardbei anijs cake met boterhampasta van ‘De Blije Boterham’.
 2. Cake met aardbeien en limoncello is echt een zomerse lekkernij. Met een heerlijk fris en fruitig alcoholisch drankje van ‘Villa Massa’.
 3. Chocolade boltaartje met chocolade van ‘Australian’ en ook heerlijke chocoladeballen met gevriesdroogde frambozen erin.

 

 1. Deze appeltaart met chocolade van ‘Tony Chocolonely’ en bladerdeeg van ‘Tante Fanny’ smaakt heerlijk en maakt iedereen blij!
 2. Ben je net bevallen of ken je iemand die net een kindje heeft, maak dan eens deze kraam rocky road met marshmallows, lange vingers en spinkles van ‘Dutchsprinkleshop’ of muisjes.
 3. Een recept met mooie herinneringen: hopjesvla. Ik maakte hem zelf met een koffie die ik ontvangen heb van ‘Koffievoordeel.nl’

 

 1. Uit het boek: ‘Honey & Co’, een bakboek met allerlei lekkers uit het Midden Oosten heb ik de chocolade cheesecake gedeeld. Heb jij hem al gemaakt? Of probeer een van mijn andere gebakken cheesecakes uit.
 2. De cranberry scones staan nog niet zolang online. Die komen uit het boek: ‘Heel Holland Bakt Kerst’, het recept vind je hier.
 3. Een hartig hapje uit ‘Het Hartige Bakboek’ van Rutger van den Broek. Gewonnen via een winactie en dit recept vind ik heerlijk, terwijl ik helemaal niet zo’n kaasmeisje ben.
Populaire berichten en recepten

Het meest populaire foto op Instagram, was deze van de kipkorntaart. Heb jij hem al gemaakt?

Op Facebook was een zoet recept heel populair, namelijk het recept voor de geboorte cakerol met muisjes.

https://www.facebook.com/dezoetekauw/posts/1688890501121643

Statistieken

Dit jaar is mijn blog hard gegroeid. Daar ik aan het begin van het jaar rond de 4.000 unieke bezoekers zat, tikte ik in november de 17.000 unieke bezoekers aan. Dit kwam mede door de frikandellenvlaai die Aldi in de schappen had. Veel mensen wilde hem zelf proberen dus het recept kreeg veel aandacht.

Ook Youtuber Dylan Haegens maakte een video waarin ze mijn recept gebruiken.

De top 10 populaire recepten op mijn blog zijn:

 1. Gezonde monchoutaart (meer dan 14.000x bekeken)
 2. Frikandellenvlaai (meer dan 13.000x bekeken)
 3. Gezonde kwarktaart
 4. Kruidcake
 5. Tiramisutaart
 6. Lammetjesvlaai
 7. Zoete bladerdeeg hapjes
 8. Chocolade Oreo cake
 9. Geboorte cakerol met muisjes
 10. Kokoscake met honing

Wat was jouw favoriete recept van mijn blog?

Ik vind het leuk om te zien dat recepten zo goed ontvangen worden. Ik vraag mij alleen af hoe het komt dat de gezonde monchou- en kwarktaart zo populair zijn. Wat denk jij? Andere bloggers, herkennen jullie dat?

2018!

Wat het nieuwe jaar ons gaat brengen weten wij niet. In januari staat er een leuke meeting gepland met andere bloggers, daar heb ik super veel zin in! Ook staan er weer lekkere recepten voor jullie klaar.

Ik hoop dat ik jullie weer kan inspireren om te gaan bakken, laat het zeker weten als je wat van mijn blog gemaakt hebt! Als je nog tips of opmerkingen hebt over mijn blog hoor ik het graag.

Veel liefs en de beste wensen voor 2018!


***** Hier vind je alle Valentijn recepten!Β *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

6 Comments

 • Debbie Bodewes-van Der Marel 2 januari 2018 at 13:02

  Hoi Lianne, wat een leuk overzicht! Slecht voor de lijn, dat wel, want ik krijg gelijk weer zin om te bakken haha. Fijn dat je blog zo groeit, je maakt ook superlekkere dingen. Ik zie je de 26e! Gezellig!

  Reply
  • Lianne 4 januari 2018 at 12:17

   Ha Debbie, dank je voor je reactie. Bakken is altijd leuk! Ja, groeit jouw blog ook wat dit jaar. Tot dan! πŸ™‚

   Reply
 • ohladybake 4 januari 2018 at 12:49

  Voor jouw ook de beste wensen!
  Veel bakplezier en ik blijf je hier graag volgen… Leuke ideetjes doe ik hier op!

  Reply
  • Lianne 4 januari 2018 at 22:46

   Dank je voor het compliment. Leuk dat je mijn blog zo inspirerend vind, ik ben altijd benieuwd naar je baksels, dus laat het zeker weten. πŸ™‚ Jij ook veel bakplezier toegewenst! β™₯

   Reply
 • iliveformydreams.com 4 januari 2018 at 16:41

  Wat een overheerlijke foto’s! Op naar een prachtig 2018!

  Reply
  • Lianne 4 januari 2018 at 22:51

   Thanks voor het compliment! Jij hetzelfde toegewenst, zowel privΓ© als op blog-gebied.

   Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!