Oliebollen met karamel zeezout

De vrouw die de oliebollen met karamel zeezout chocolade heeft bedacht krijgt echt een dikke pluim. Deze oliebollen zijn heerlijk! Ik ging er ook mee aan de slag en vandaag deel ik met jullie het recept, zodat je op 31 december tevoorschijn kunt komen met deze heerlijke oliebollen.

Oliebollen met karamel zeezout

Oliebollen met karamel zeezout

Ik heb ook een soort ‘dip’ voor bij de oliebollen, dit maakt het extra lekker! Als luie bakker heb ik gebruik gemaakt van een pak oliebollenmix, maar je kunt natuurlijk ook je eigen recept gebruiken, of zoek eens op Google naar een recept voor oliebollen.

Ingrediënten oliebollen met karamel zeezout
  • 1 pak oliebollenmix + 500 ml water*
  • 400 gram karamel zeezout chocolade
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • pan om in te bakken (wokpan)

Dip

  • 200 gram karamel zeezout chocolade
  • 300 gram roomkaas
  • karamel zeezout sprinkles

*je kunt ook je eigen recept voor naturel oliebollen gebruiken

Bereiding

Hak de chocolade in stukjes.

Doe de mix in een beslagkom. Voeg het water toe. Roer het geheel met een pollepel tot een glad beslag. Meng de chocolade stukjes door het beslag.

Laat het beslag in de kom, afgedekt een theedoek ongeveer 45 minuten rijzen. Roer het beslag niet meer door.

Laat in een diepe pan of friteuse de olie heet worden, totdat er iets damp afkomt (circa 190 °C).

Vorm met een ijstang of 2 eetlepels bolletjes beslag. Laat de bolletjes in de hete olie glijden. Bak de oliebollen in circa 3-4 minuten rondom goudbruin. Draai de oliebollen halverwege om.

Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie. Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.

Oliebollen met karamel zeezout

Dip

De dip maakt de oliebollen helemaal af. Smelt de chocolade en voeg hier in vier gedeelten de roomkaas aan toe. Roer telkens goed door. Doe dit in een mooi schaaltje en strooi er wat karamel zeezout sprinkles overheen.

Oliebollen met karamel zeezout

Ready to eat! Geniet van deze overheerlijke oliebollen met karamel zeezout! Een goede jaarwisseling toegewenst en een voorspoedig 2018!


***** Hier vind je alle Valentijn recepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 Comments

  • Abdulaziz 29 december 2017 at 07:03

    hallo die oliebollen ga ik 1 januari eten

    Reply
    • Lianne 30 december 2017 at 15:38

      Leuk, eet smakelijk!

      Reply
  • This is Joan 29 december 2017 at 13:37

    Wow! Lekker. Leuk dat je ze in een modern jasje hebt gestoken.

    Reply
    • Lianne 30 december 2017 at 15:37

      Zeker te weten lekker! Dank je Joan. 🙂

      Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!