Geboorte cakerol met muisjes

Vandaag weer een recept rondom het thema geboorte. Ja, er worden nu eenmaal heel wat baby’s geboren in mijn omgeving. Deze geboorte cakerol met muisjes is gevuld met jam, slagroom en muisjes. Ik heb een jongens-variant gemaakt, maar het is natuurlijk heel simpel om hier een schattig, meisjes-roze tintje aan te geven.

geboorte cakerol met muisjes

geboorte cakerol met muisjes

Je kunt deze cakerol ook decoreren met sprinkles van de Dutch Sprinkle Shop, zoals ik gedaan heb bij de kraam rocky road. Deze zijn erg leuk, maar omdat muisjes gemakkelijker te verkrijgen zijn, heb ik deze taart versiert met heerlijke anijs muisjes. Het recept voor deze cakerol is dezelfde als die van de chocolade cakerol, maar dan in een vanille variant.

Ingrediënten geboorte cakerol met muisjes

Cakerol

  • 3 eieren
  • 75 gram suiker
  • 80 gram bloem
  • 1,5 eetlepel maizena
  • 1 tl vanille extract

Vulling

  • 375 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 1 zakje klopfix
  • 60 gram (bosbessen)jam
  • 1 doosje muisjes

Bereiding

Cakerol

Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Splits de eieren. Mix het eiwit met 50 gram van de suiker stijf. Zodat je de kom op zijn kop kunt houden. Zorg ervoor dat de kom schoon is! Mix het eigeel in een andere kom met 25 gram van de suiker en het vanille extract. Schep het eigeelmengsel bij het eiwitmengsel en spatel voorzichtig door elkaar.

Zeef de maizena en de bloem boven het mengsel en spatel dit voorzichtig door elkaar. Neem een bakplaat en giet hier het mengsel op. Zorg dat het een rechthoek wordt van ongeveer 2 à 3 cm dik. Bak af in 15 minuten. Als de cake uit de oven komt haal je hem voorzichtig los van het bakpapier. Daarna rol je hem op met bakpapier en al. Of gebruik hiervoor een vochtige theedoek. Laat dit afkoelen.

Vulling

Zodra de cakerol is afgekoeld rol je hem voorzichtig terug. Klop de slagroom stijf met de suiker en de klopfix.

geboorte cakerol met muisjes

Smeer een dun laagje jam op de cakerol en verdeel er daarna 2/3 van de slagroom overheen. De rest gebruik je voor de buitenkant. Strooi er daarna wat muisjes overheen. Rol de cakerol daarna op en zet een half uur in de koelkast.

geboorte cakerol met muisjes

Daarna smeer je de buitenkant in met de rest van de slagroom en plak hier de rest van de muisjes tegenaan. Zet daarna weer even in de koelkast, zodat alles wat steviger wordt en de cake gemakkelijker te snijden is.

Snijd daarna in stukken en laat de kraamvisite genieten van deze heerlijke geboorte cakerol met muisjes. Wie ga jij binnenkort blij maken met dit leuke cadeau? Of ben je zelf zwanger en ga je hiermee aan de slag? Laat het weten in de reacties.

geboorte cakerol met muisjes


***** Hier vind je alle Sinterklaas recepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

10 Comments

  • Arda 8 september 2017 at 08:35

    Wauw! Een plaatje!

    Reply
    • Lianne 8 september 2017 at 15:00

      Dank je wel! Hij ziet er niet alleen mooi uit, maar smaakt ook heerlijk.

      Reply
  • Priscilla 🦄 (@PrisjeNL) 11 september 2017 at 23:27

    Ik heb zojuist je blog ontdekt en vind dat je echt een hele toffe blog hebt. Niet alleen dit recept, maar ook de andere recepten die er op staan. Ik heb je blog opgeslagen en kom zeker nog vaker een kijkje nemen. Oh, en deze cakerol is inderdaad een plaatje!

    Reply
    • Lianne 12 september 2017 at 22:31

      Wat leuk om te horen! Er staan inderdaad heel wat lekkere recepten online op mijn blog, wat is je favoriet? Dankje, ik vind hem zelf ook erg leuk. Ook om cadeau te geven aan een kraamvrouw. Die zijn altijd blij met extra cakes en kraamhapjes.

      Reply
  • Daniëlle - Foodaholic.nl 25 september 2017 at 13:12

    Erg leuk idee. Ik ga hem onthouden!

    Reply
    • Lianne 25 september 2017 at 15:28

      Dank je! Ja, ik vind het ook heel leuk om mee te nemen op kraamvisite.

      Reply
  • Dineke 6 oktober 2017 at 10:18

    Ha .. ..nou wij hebben hem gisteren gemaakt. Heerlijk maar ik heb er 2 gemaakt deed ik 2 pakjes slagroom 1 verse kaas (aldi) en de jam achterwege gelaten. Ipv muisjes blauwe hagelslag ( o.a. bij plus tekoop) we hadden meer dan voldoende voor de vulling en bovenkant. En wat was het lekker.
    Hoe rolde hij hem op lange of korte kant?

    Ga zo door wij smullen regelmatig van je recepten!

    Reply
    • Lianne 6 oktober 2017 at 10:32

      Ha Dineke, wat leuk! Het klinkt heerlijk. Wat leuk dat je blauwe hagelslag heb gevonden, leuke tip voor anderen. Ik rol hem op via de korte kant, wat heb jij gedaan? Bedankt voor je compliment. Ik vind het echt heel leuk om te horen dat er ook gebakken wordt van mijn blog! 🙂 Fijne dag! Groetjes, Lianne

      Reply
  • Dineke 12 oktober 2017 at 18:58

    Ha….ik heb hem ook via de korte kant gerold omdat ik er toch 2 had gemaakt. Hadden we dikker en hoger stuk, staat iets royaler. Ik denk als ik hem voor ons gezin maak als weekend taartje dan rol ik hem in de lengte. kunnen er meer stukken uit. Nogmaals ga zo door!!

    Reply
    • Lianne 16 oktober 2017 at 16:15

      Ja, kan inderdaad ook prima, maar dan is die iets kleiner. Geniet ervan Dineke, zo leuk om te horen dat je blij bent met mijn recepten. 🙂

      Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!