Wat een zoetekauw doet #7

Dzień dobry! Ahoj! Mijn eerste week vakantie zit erop, maar ik heb niet veel foto’s daar gemaakt van eten. Alleen van een trdelnik die ik in Praag at. Maar geen zorgen, ik heb nog wat andere foto’s gemaakt. De meeste heb je al kunnen zien op mijn social media, maar ik denk dat jullie het leuk vinden om af en toe iets persoonlijks van mij te zien, dus vandaar deze rubriek.

In de vorige WEZD liet ik je de friet met chocolade zien. Aangezien de cafetaria waar je die kon halen veel te ver weg was, ben ik zelf aan de slag gegaan. Eerst wat friet gebakken, daarna wat chocolade gesmolten en als je dat combineert kom je tot bovenstaande combinatie. De eerlijkheid gebied mij te zeggen, dat ik het niet zo lekker vond. Ik eet liever friet met curry, mayo en uitjes. Chocolade hoort voor mij bij cake, roomkaas of slagroom.

Toen ik deze taart had op gestuurd naar Johnny Doodle om mee te doen met hun wedstrijd, had ik helaas niet gewonnen. Maar niet getreurd, ik kreeg een doos vol chocolade. Waar ik zeker wel raad mee weet. 😉

Tegelijk met de chocolade kwam er ook een pakketje van Villa Massa binnen met heerlijke limoncello. Daar heb ik deze verrukkelijke aardbeien limoncello taart van gemaakt. Heb jij al uit de oven gehaald?

Ook kwam er weer een heerlijke foodybox binnen. Daar zaten onder andere deze Smash-IT potatoes van Cela Vita in. Ik heb ze klaargemaakt in de oven en vond ze best wel lekker. Maar voor bij de BBQ misschien wel wat aan de grote kant. Wat er nog meer in de foodybox zat? Aanschouw onderstaande foto.

De afgelopen maand kreeg ik ook een toffe aanvraag binnen voor een bestelling. Namelijk om 40 leuke hapjes te maken voor een verjaardag. Nou dat heb ik gedaan. Je ziet hierboven: karamelfudge, brigadeiros, witte chocoladefudge met smarties en tiramisutruffels. Joke, bedankt dat ik dat voor je verjaardag mocht maken. Ook een bestelling plaatsen? Neem dan even contact met mij op via telefoon of via info@de-zoetekauw.nl.

Mijn vriendinnetje krijgt een baby, wat natuurlijk heel leuk is. We hebben haar verrast met een leuke babyshower, waarbij er lekkere hapjes werden geserveerd. Iedereen had iets leuks meegenomen met de kleuren blauw en/of roze. Ik nam merengue mee, het recept hiervan komt binnenkort online.

Laatst probeerde ik met mijn camera iets anders dan eten op de foto te zetten. Ik moet zeggen; deze lucht vind ik bijzonder goed gelukt. Vind vooral die vogel een leuk extra detail.

Mijn moeder werd 64 jaar en ik was op vakantie toen ze jarig was. Daarom had ik van tevoren een lekker taartje voor haar gemaakt met een leuk taarttopper van cake en chocolade met een leuke discodip versiering.

De laatste foto is genomen in Praag. Hier was ik samen met een heel aantal andere jongeren op kampervakantie. We zijn begonnen in Praag en hebben ook nog delen van Polen en Slowakije bekeken. Bovenstaande is een trdelnik die ze in elk straatje in Praag verkopen. Het is een soort ijshoorntje gemaakt van bladerdeeg. Die wordt gevuld met van alles en nog wat – in mijn geval appel en rozijn, er zit ook nog wat chocolade in en bovenop gaat een grote dot slagroom. Al met al lekker machtig, maar HET streedfood in Praag naar mijn mening.

Wat heb jij allemaal beleefd de afgelopen tijd? En zou jij zo’n trdelnik willen proberen?


***** Hier vind je alle Valentijn recepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 Comments

 • Laura 5 augustus 2017 at 00:28

  Oeeh hele mooie lucht inderdaad! Ik houd er ook van om mooie luchten te fotograferen.

  Reply
  • Lianne 19 september 2017 at 21:50

   Dankje! Ja, alhoewel ik het best lastig vind, heel anders dan food-fotografie. 🙂

   Reply
 • Daniëlle - Foodaholic.nl 7 augustus 2017 at 14:34

  Leuk om te lezen! Die lucht is prachtig inderdaad en die rol in Praag….. Die wil ik ook haha!

  Reply
  • Lianne 19 september 2017 at 21:51

   Ja, hij staat op mijn lijstje om hem zelf te gaan maken. Maar ik moet nog even nadenken hoe ik de vorm ga maken en welk deeg ik ga gebruiken.

   Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!