Wilde perzik milkshake

Steeds meer mensen hebben vakantie en het weer wordt steeds zonniger. Waar heb je dan zin in? In elk geval niet in een warme oven. Vandaar dat ik vandaag een koud drankje heb, wat je in een handomdraai maakt met maar een paar simpele ingrediënten.

Ik ben vorige week op vakantie geweest naar Tsjechië, Polen en Slowakije – een prachtige en enorm gezellige kampeervakantie. Ben jij al op vakantie geweest of waar zou je graag naartoe willen gaan? Deze milkshake geeft je in elk geval het gevoel op vakantie te zijn. Heerlijk zoet, maar toch met een fris en fruitige ondertoon van de wilde perzik.

Wilde perzik is een steenfruit, net als een nectarine, perzik of pruim. Je snijd deze vrucht het handigst door eerst een rondje langs de pit de snijden. Dan de twee helften in tegenovergestelde richting draaien. Dan raakt één helft los. Uit de andere helft kan je dan heel gemakkelijk de pit halen. Op deze manier hou je het meeste vruchtvlees over en heb je bijna geen geklieder met als het sap wat uit het fruit komt.

Ingrediënten wilde perzik milkshake

 • 4 wilde perziken
 • 150 ml melk
 • 4 bolletjes vanille-ijs
 • 1 tl kaneel
 • slagroom
 • amandelschaafsel

Bereiding

Moeilijk is het niet hoor, om deze milkshake te maken. Ontpit de wilde perziken en snijd in stukken. Doe de stukken perzik met de melk, ijs en kaneel in een blender en blend tot een egale massa.

Giet de wilde perzik milkshake daarna in een glas. Spuit er een grote toef slagroom op en decoreer met wat amandelschaafsel en een stukje wilde perzik.

Dan zeggen we: ‘een kind kan de was doen’. Eet smakelijk lieve zoetekauwen! Trouwens: laat in de reacties weten welk recept je graag wilt zien voor de zomer, misschien kan ik er wat mee en verschijnt het op De Zoetekauw.

Fijne vakantie!


***** Hier vind je alle Valentijn recepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

3 Comments

 • banketbakkerhenny 21 juli 2017 at 10:37

  Hallo Lianne
  je hebt het over gezond en lekker in je wilde perziken shake :
  slagroom en vanille ijs samen in niet gezond, vervang het vanille ijs door gewone ijsblokjes en maak hem nogmaals veel minder caloriën

  Reply
  • Emma 22 juli 2017 at 16:16

   Volgens mij staat er niet in het artikel dat het gezond is… Maar als u het met ijsblokjes wil creëren dan moet u dat zeker doen!

   Reply
 • Laura 21 juli 2017 at 13:33

  He, deze heb ik net gekocht! Toevallig!

  Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!