Tiramisutruffels

Koekjestruffels, ik ben er dol op! Deze variant met lange vingers en koffiesmaak, omgedoopt tot tiramisutruffels zijn niet alleen mooi om te zien, maar ze smaken verrukkelijk!

Het bereiden van truffels met koekjes is zeer eenvoudig, toch wil ik dit recept jullie niet onthouden. Leuk om te delen tijdens een high tea, of tijdens een ander feestje. Of bij een bakje koffie of thee. Wil je wat variatie aanbrengen, maak dan ook eens deze truffels met stroopwafel en karamel.

Tiramisutruffels

Ingrediënten Tiramisutruffels

  • 150 gram lange vingers
  • 75 gram roomkaas
  • 2 el koffie
  • halve theelepel chocoladepasta per truffel, dus 5 theelepels
  • 200 gram chocolade + 1 extra lange vinger

Bereiding

Maak de lange vingers fijn in de keukenmachine. Doe de koekkruimels in een kom. Voeg hier de roomkaas en de koffie aan toe. Meng dit goed door elkaar. Maak dan balletjes van ongeveer 25 gram per stuk. Je kan er dan zo’n 10 truffels uithalen.

Leg de balletjes daarna in de koelkast. Na ongeveer een kwartier haal je ze uit de koelkast. Maak dan een klein gaatje in het midden en doe hier de chocoladepasta in. Maak er daarna weer een ronde vorm van. Leg daarna de truffels weer in de koelkast. Nu voor 30 minuten.

Na een half uur haal je de koekjestruffels uit de koelkast. Smelt de chocolade in een kom en doop de truffels hierin. Gebruik hierbij een vork of speciale attributen om bonbons te maken. Tik de overtollige chocolade eraf door zacht aan op de rand van de kom te tikken. Leg de truffels daarna op een bord met een stukje bakpapier eronder.  Verkruimel de laatste lange vinger en verdeel de kruimels over de tiramisutruffels heen.

Laat daarna hard worden in de koelkast en daarna kan je genieten van je homemade koekjestruffels met een tiramisu smaak.

Volg me ook op Facebook en Instagram . Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl

5 comments

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!