De combinatie aardbeien met limoncello, een alcoholhoudende drank met citroen-limoen smaak, deed mij heerlijk zomers in de oren klinken. Aangezien de zomer al weer een tijdje oud is vind ik het tijd voor dit overheerlijke recept.

De limoncello kreeg ik van een PR bureau en is van het merk Villa Massa. Als echte zoetekauw zijnde vind ik het zeker een lekker drankje en vooral met een citroentje erin, is het een heerlijk fris-zoet drankje. Wat perfect past bij de zomer. Houd je nou niet zo van alcohol, dan kun je de limoncello vervangen door half-om-half citroensap en melk. Zelf heb ik dit niet getest, maar ik denk dat dit wel kan. Let wel op of je het mengsel zoet genoeg vind, misschien moet er namelijk nog wat extra suiker bij.

Aardbeien limoncello cake

Aardbeien limoncello cake

Het eindresultaat zijn mooie, niet al te zoete, cakejes, die je doen denken aan een cheesecake en smaken naar citroen-limoen, met een vleugje alcohol en wat aardbeien. Bovenop zit een aardbeien roomlaag die het geheel afmaakt.

Ingrediënten Aardbeien limoncello taart

Cakelaag

  • 150 gram suiker
  • 150 gram boter
  • 3  eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram aardbeien, in stukjes
  • sap en rasp van een halve citroen

Limoncellolaag (cheesecake)

  • 6 eieren
  • 3 el citroensap
  • 280 ml limoncello
  • 75 gram suiker
  • 100 ml slagroom

Aardbeienlaag

  • 100 gram aardbeien of aardbeienjam
  • 50 gram boter
  • 30 gram suiker
  • 200 gram roomkaas

Bereiding

Cake

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakvorm van ongeveer 34 x 23 cm in met boter en bekleed met bakpapier.

Mix de boter, de suiker en het citroensap/-rasp totdat de suiker volledig in de boter is opgenomen. Voeg daarna de eieren één voor één toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei totdat het ei is opgenomen in het beslag. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe totdat je een luchtig geheel hebt. Voeg daarna de aardbeien toe aan het beslag en meng er doorheen.

Doe het beslag in de vorm. Zet de cake in de oven voor ongeveer 45 minuten. Check of de cake gaar is met behulp van een satéprikker. Is de prikker schoon, dan is de cake gaar. Laat de cake daarna volledig afkoelen op een rooster. Snijd de bovenkant eventueel recht met een mes. Doe de cake daarna weer terug in de bakvorm.

Limoncellolaag

Verhoog de temperatuur van de oven naar 180 graden.

Meng de eieren, suiker, citroensap en de limoncello goed door elkaar tot het een egaal mengsel wordt. Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom door het limoncello-mengsel.

Schenk het mengsel over de cake. Zet dit voor 20 minuten in de oven. Nu kan de oven uit. Laat de cake helemaal afkoelen.

Aardbeienlaag

Pureer de aardbeien glad of gebruik aardbeienjam.

Meng de boter en roomkaas tot een egaal mengsel. Zorg ervoor dat je zachte boter gebruikt en dat alle klontjes eruit zijn.

Voeg daarna de suiker en de aardbeienpuree toe. Meng dit goed door elkaar. Verdeel dit over de limoncellolaag. Zet daarna voor minimaal 2 uur in de koelkast om helemaal hard te worden.

Decoreer met stukjes aardbei en/of citroen.

Aardbeien limoncello taart

Aardbeien limoncello taart

Snijd je zomerse aardbeien limoncello taart daarna in stukken en geniet ervan!

*De limoncello heb ik gekregen, maar verder is deze blogpost niet gesponsord. Het feit dat ik de limoncello gekregen hebt veranderd niets aan mijn smaak of mening. 


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Aardbeien limoncello taart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *