Banoffee Bladerdeeg

Een ‘ouder’ recept in een nieuw jasje, want ik presenteer jullie: ‘Banoffee Bladerdeeg’. De heerlijke banoffee pie in een bakje van bladerdeeg. Simpel om te maken, maar met een groots resultaat! Iedereen zal dit heerlijke taartje kunnen waarderen. Bovendien het is in eenpersoons formaat, dus je hoeft niet te delen. Komt dat even mooi uit.

Een ander heerlijk recept dat ik maakte met deze combinatie is de banaan karamel kwarktaart. Ik maakte die niet met dulche de leche, maar met karamelpudding. Ideaal als je geen zin hebt om dulche de leche te maken. Maar voor wie dat klusje niet erg vind, hier komt het recept!

Het recept loopt door, ook tussen de foto’s.

banoffee bladerdeeg

Ingrediënten Banoffee Bladerdeeg

4 stuks

Bakje

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • 2 eetlepels suiker

Vulling

  • 1 – 2 bananen
  • 4 eetlepels dulche de leche
  • 250 ml slagroom (+ 2 el suiker)
  • 50 gram pure chocolade
  • karamelsaus

Bereiding

Maak eerst de bakjes van bladerdeeg. Verwarm hiervoor de oven voor op 175 graden. Neem een cupcake bakblik en zet dit op zijn kop. Vet vier ‘bolletjes’ in met boter. Hierop ‘bak’ je de bladerdeeg bakjes.

Smeer 1 kant van het bladerdeeg in met boter en bestrooi dit rijkelijk met suiker. Leg dit over een ‘bol’ heen van het cupcake bakblik. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen de verschillende bladerdeeg bakjes.

Zet dit voor 20 minuten in de oven totdat de bakjes goudbruin zijn geworden. Haal daarna de bakjes ervan af en laat ze afkoelen.

Verdeel daarna een grote eetlepel dulche de leche per bladerdeeg bakje. Smeer voorzichtig uit, want het bladerdeeg is breekbaar.

banoffee bladerdeeg

Snijd daarna de bananen in stukjes en leg wat stukjes banaan in de bladerdeeg bakjes.

banoffee bladerdeeg

Klop daarna de slagroom met de suiker tot een lobbige massa. Verdeel de slagroom over de bakjes. Verdeel er met een lepeltje wat karamelsaus overheen. Rasp er wat pure chocolade over en leg een plakje banaan bovenop ter decoratie.

banoffee bladerdeeg

Zijn ze niet prachtig? In deze banoffee bladerdeeg taartjes wil je bijten? Snel maken dus! 🙂


***** Hier vind je alle Sinterklaas recepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

6 Comments

  • Eef 25 juni 2017 at 10:46

    Hmm deze zag ik al voorbijkomen op Instagram en die zien er zo waanzinnig lekker uit! Wil er gewoon NU eentje 😉

    Reply
  • Willy 9 augustus 2017 at 14:04

    Deze ga ik snel maken het lijkt me heerlijk

    Reply
    • Lianne 9 augustus 2017 at 23:29

      Ja is ook echt verrukkelijk! En helemaal niet lastig om te maken. 😉

      Reply
  • Kruize 9 augustus 2017 at 16:17

    Dat ziet er erg goed uit vind bakken ook erg leuk lekkere dingen maken

    Reply
  • Jenne 8 december 2017 at 21:51

    Groot succes. Dank je wel

    Reply
    • Lianne 11 december 2017 at 21:16

      Leuk, je hebt ze dus gemaakt! Goed om te horen dat ze zo goed bevallen zijn. 🙂

      Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!