Wat een zoetekauw doet #6

Hier ben ik weer een keer met ‘Wat een zoetekauw doet’. Moet je nagaan: de laatste keer dat ik dit met jullie deelde was op 4 november over de maand oktober. Wauw. Dat is echt heel erg lang geleden.

Toch vind ik het leuk om weer eens wat met jullie te delen van achter de schermen. Veel van deze foto’s zullen jullie herkennen van Instagram (ja, ja, daar ben ik inmiddels ook best wel actief geworden) of Facebook. Toch vind ik het leuk om weer eens een ander artikel te maken dan normaal, vandaar dat ik weer een ‘behind de scenes’ met jullie deel.

Het staat niet allemaal op chronologische volgorde. Ik heb er gewoon verschillende leuke kiekjes uitgehaald om met jullie te delen. Geniet ervan! 

Bovenstaand pakketje had ik al verschillende keren zien liggen bij de Xenos. Aangezien Skillet Cookies best populair aan het worden zijn, of is de rage alweer voorbij? vond ik het leuk om hem eens te testen. Hij kwam alleen niet zo goed uit de test. Echt saai en niet zo smakelijk…

Wat wel heel tof is zijn lezers die foto’s sturen als ze een recept van mijn blog hebben gemaakt, daar wordt ik echt zo blij van. Echt je maakt mijn dag helemaal mooi. Dus als je wat maakt? Mail, tag en deel #dezoetekauw. Bovenstaande taart is de monchoutaart met kersenvlaaivulling en is gemaakt door Marianne.

Ja, ja, echt een blei ij. Ik mocht meedoen met de leuke bloginsider actie van Laura’s Bakery Philadelphila. Ik maakte deze onwijs lekkere duo chocolade taart met oreo bodem!

Hierboven twee heerlijke hapjes die ik heb gemaakt voor de high tea van de kerk. Tenminste, ik vond ze allebei lekker, haha. Het is namelijk zo. Het onderste hapje is een garnaal in bladerdeeg. Er waren zeker een aantal vrouwen die dit een lekker hartig hapje vonden, maar sommige zagen het niet helemaal zitten… De andere foto zijn de blondies.

Voor de lemoncurd die ik de laatste tijd in heel wat recepten heb gebruikt heb ik het Basisbakboek van Laura’s Bakery erbij gepakt. Ideaal boek als je het mij vraagt. En weet je wat zo tof is? Er komt een nieuw boek uit! Het Bakboek! 

Van Kroon op het werk kreeg ik weer een heerlijke foodybox. Leuk detail: ik zag op social media al wat spoilers over: ‘kijk uit wat er in de vuilniszak zit’, etc. Zat er dus een makreel in, haha. Erg leuk idee! Zelf heb ik met smaak van de makreel gegeten, lekker op een broodje op zondagavond, echt smullen.

Ook de Heks’nkaas en Heks’nboter waren zo op! Heerlijk op een toastje of stokbrood. Zelf vind ik het altijd lekker om wat romigs in de tomatensoep te doen, nou een beetje Heks’nkaas in de tomatensoep is echt geen gek idee. Van de yoghurt van Holland Jersey heb ik ook genoten. Binnenkort deel ik nog een leuk receptje met jullie hiervan.

Dat is gek he, zomaar een paar lammetjes op m’n blog. De reden hiervoor is dat ik met Pasen een lammetjesvlaai heb gemaakt en dit voor de grap op Facebook heb gezet. Ik vond het zo grappig. 🙂 Gelukkig zitten deze lammeren niet in de taart. Zou toch een vreemde combinatie zijn: lamsvlees met witte chocolade.

Ach ja, over vreemde combinaties gesproken… Hands Off My Chocolate heeft samen met de Frietboutique een nieuw patatje uitgebracht. Niet patatje oorlog of speciaal. Welnee, nu vraag je gewoon bij de frietboer of je een patatje chocolade mag. Helemaal niet vreemd toch? Lijkt het jou wat? Bron foto: Hands Off My Chocolate/Frietboutique

Elk jaar is er in Bruchem een rommelmarkt. dit jaar ben ik ook even wezen kijken om wat leuke spulletjes voor mijn blog te scoren. Ik kwam thuis met wat bestek, bordjes, twee bakboeken en een leuk blikje. Toch niet voor niets geweest.

Op de verjaardag van mijn nichtje at ik deze overheerlijke appeltaart met meringue bovenop. Gemaakt door mijn schoonzusje. Best een leuk idee toch? Misschien iets voor een volgend recept?

Heerlijke foodpost van Johnny Doodle! <3 Oh ja, als je benieuwd bent welke taart ik hiermee gemaakt heb? Check deze on-tie-ge-lijk lekkere taart!

Als laatste deel ik met jullie drie foto’s van een ontzettend leuke middag en avond. Samen met een aantal andere bloggers mocht ik een kijkje nemen in Lab-44. Deze hotspot is in Zaandam, maar met het pontje ideaal te bereiken vanaf Amsterdam CS. Het is in een prachtig oud pand. Echt zo’n pand waar je een leuke bruiloft kan houden. In het pand zitten naast een restaurant ook verschillende ondernemingen, zoals het Paplab (hier lees je later meer over), de Hoop bierbrouwerij en een productieruimte van de Zaanse Sambal. Kortom, ik was zeker enthousiast en als je zin hebt in een dagje uit of je woont dichtbij Zaandam/Amsterdam, ga zeker eens langs.

Zo, dat was het weer. Jullie zijn weer bijgepraat over al mijn eet-avonturen de afgelopen maanden. Vond je het leuk om weer eens wat te lezen? 


***** Hier vind je alle Sinterklaas recepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 Comments

 • Anne-Marie 26 mei 2017 at 14:52

  Leuk om te lezen, moet je vaker doen!

  Reply
  • Lianne 1 juni 2017 at 21:00

   Dankje! Ja, ik ga proberen om het een beetje bij te houden. Ik vergeet altijd ‘behind the scenes’-foto’s te maken. 🙂

   Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!