Pizza roosjes met chorizo

Deze pizza roosjes met chorizo zijn perfect voor tijdens het ontbijt of brunch op Moederdag. Daarnaast past het natuurlijk ook heel goed op de borrelplank tussen de stukjes brie en de kaasvlinders.

Zelf vind ik het ook echt wel op een roosje lijken, dit komt, door de plakjes chorizo. Wil je er nu een zoet hapje van maken? Dat kan ook, gebruik dan wat boter, appelpartjes en kaneel. De appel kun je dan het beste schillen met een kaasschaaf of dunschiller.

Pizza roosjes met chorizo

Ingrediënten pizza roosjes met chorizo – 12 stuks

  • 1 rol vers bladerdeeg (Tante Fanny, AH huismerk)
  • half blikje tomatenpuree
  • Italiaanse kruiden naar smaak (ik heb 1 tl. per roosje gebruikt)
  • 500 gram chorizo plakjes (vleeswaren)
  • 1 zakje geraspte kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Rol het bladerdeeg uit. Snijd het over de lengte in 6 lange repen. Deze repen snijd je ook weer door de midden zodat je in totaal 12 repen hebt.

Neem 1 ‘reepje’, smeer dit in met tomatenpuree en verdeel hier wat Italiaanse kruiden overheen.

Leg daar 4 plakjes chorizo op. Laat deze iets over elkaar heen lappen. Verdeel daarna de geraspte kaas eroverheen.

Rol daarna op, trek het einde iets uit en ‘plak’ dit tegen het bladerdeeg aan. Gebruik eventueel wat water als ‘plakmiddel’.

Neem daarna een muffinvorm en zet de roosjes hierin. Bak daarna af in de oven voor 25 – 30 minuten.

PS. Je kunt er een mooi glaslaagje op krijgen door het bladerdeeg in te smeren met een losgeklopt ei. Zelf heb ik dat niet gedaan, maar ik vind ze er niet slecht uitzien.

Pizza roosjes met chorizo

 Wat zet jij op tafel tijdens Moederdag?

Volg me ook op Facebook en Instagram . Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl

2 comments

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!