Pizza roosjes met chorizo

Deze pizza roosjes met chorizo zijn perfect voor tijdens het ontbijt of brunch op Moederdag. Daarnaast past het natuurlijk ook heel goed op de borrelplank tussen de stukjes brie en de kaasvlinders.

Zelf vind ik het ook echt wel op een roosje lijken, dit komt, door de plakjes chorizo. Wil je er nu een zoet hapje van maken? Dat kan ook, gebruik dan wat boter, appelpartjes en kaneel. De appel kun je dan het beste schillen met een kaasschaaf of dunschiller.

Pizza roosjes met chorizo

Ingrediënten pizza roosjes met chorizo – 12 stuks

  • 1 rol vers bladerdeeg (Tante Fanny, AH huismerk)
  • half blikje tomatenpuree
  • Italiaanse kruiden naar smaak (ik heb 1 tl. per roosje gebruikt)
  • 500 gram chorizo plakjes (vleeswaren)
  • 1 zakje geraspte kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Rol het bladerdeeg uit. Snijd het over de lengte in 6 lange repen. Deze repen snijd je ook weer door de midden zodat je in totaal 12 repen hebt.

Neem 1 ‘reepje’, smeer dit in met tomatenpuree en verdeel hier wat Italiaanse kruiden overheen.

Leg daar 4 plakjes chorizo op. Laat deze iets over elkaar heen lappen. Verdeel daarna de geraspte kaas eroverheen.

Rol daarna op, trek het einde iets uit en ‘plak’ dit tegen het bladerdeeg aan. Gebruik eventueel wat water als ‘plakmiddel’.

Neem daarna een muffinvorm en zet de roosjes hierin. Bak daarna af in de oven voor 25 – 30 minuten.

PS. Je kunt er een mooi glaslaagje op krijgen door het bladerdeeg in te smeren met een losgeklopt ei. Zelf heb ik dat niet gedaan, maar ik vind ze er niet slecht uitzien.

Pizza roosjes met chorizo

 Wat zet jij op tafel tijdens Moederdag?


***** Hier vind je alle Sinterklaas recepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 Comments

  • Danella 9 mei 2017 at 10:40

    Wat een leuk idee, ziet er ook erg lekker uit.

    Reply
  • MARIJKE 10 mei 2017 at 07:27

    Wauw wat een fantastisch leuk en mooi recept!

    Reply
  • Tanja Quik 17 augustus 2017 at 22:44

    Heb ze vanavond gemaakt! Helaas was de baktijd/temperatuur met mijn (hetelucht)oven niet goed. Bladerdeeg was nog niet helemaal goed gaar, maar roosjes waren heel erg donker gebakken zeg maar.😉 Volgende keer ff wat langer en nog wat minder heet… De smaak was wel erg lekker!

    Reply
    • Lianne 18 augustus 2017 at 22:10

      O, dat is jammer, volgende keer ietsjes aanpassen dan. Het kan inderdaad soms best wat verschillen met ovens. Gelukkig was de smaak goed.

      Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!