Deze koffieleutjescake is echt niet lastig om te maken, maar is zo lekker. Door de koffie en door de koekjes is het al een smaakvolle cake, maar de crème bovenop maakt het helemaal af. Scroll dus snel naar beneden voor het recept.

De maand mei heb ik ook weer mee gedaan met de foodblogswap. Echt een aanrader voor elke foodblogger. Zelf vind ik het heel leuk om van andere blogs te bakken en bovendien leer je ook andere blogs kennen.

‘De Keuken van Martine’ de blog van, je raad het al – Martine kreeg ik deze maand toegewezen. Een blog met recepten zonder pakjes en zakjes en gezonde ingrediënten. Daarnaast eet Martine koolhydraatbeperkt en schrijft hierover op haar blog. Een leuk weetje: dit is de eerste keer dat Martine meedoet met de foodblogswap. Leuk dat ik dan van jouw blog wat mag maken.

Als zoete blogger pur sang, koos ik een zoet recept, namelijk de cake met koffie en koffieleutjes. Ik paste enkel de verhoudingen wat aan en deed er een heerlijke romige laag bovenop, die de cake nog lekkerder maakt!

koffieleutjescake

 

Ingrediënten Koffieleutjescake

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 kopje sterke koffie
  • 125 gram koffieleutjes

Roomlaag

  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram speculoospasta
  • 2 koffieleutjes in stukjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in met boter en bekleed met bakpapier.

Zet 1 kopje sterke, hele sterke koffie en laat afkoelen.

Mix de boter en de suiker totdat de suiker volledig in de boter is opgenomen. Voeg daarna de eieren één voor één toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei totdat het ei is opgenomen in het beslag.

Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe en mix het tot een egaal beslag.

Voeg de koffie toe. Breek de koffieleutjes in stukjes en voeg deze ook toe aan het beslag. Roer goed door elkaar.

Zet de cake in de oven voor ongeveer 40 – 45 minuten. Laat de cake daarna volledig afkoelen op een rooster.

Maak de roomkaaslaag. Mix de speculoospasta en de roomkaas door elkaar tot een egaal mengsel. Smeer dit bovenop de koude cake. Verdeel de stukjes koek eroverheen.

Deze cake is superlekker! Als jij dat nou ook vind, laat dan even een reactie achter. PS. Deze cake is natuurlijk helemaal lekker met… koffie! 


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Koffieleutjescake”
    1. Ja, dat is ongeveer de juiste verhouding. Ik heb 2,5 schep voor 1 kopje gebruikt. Normaal doe ik 1 schep voor 1 kopje. Veel plezier met bakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *